Ο Σκουρλέτης νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με 126 ψήφους

|
Nikos Libertas / SOOC

Στην επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα η HuffPost Greece.

Κάτι που επισφράγισε και η ψηφοφορία, όπου αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανέδειξε τον Πάνο Σκουρλέτη νέο Γραμματέα με 126 ψήφους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πάνο Ρήγα.

«Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Πάνου Ρήγα ήταν αναντικατάστατη», είπε ο Αλ. Τσίπρας, ευχαριστώντας τον «γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο». Εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Τόνισε πως «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

Γι′ αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη».

Σημειώνεται ότι με την επιλογή του νέου γραμματέα ξεκλειδώνει και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς είναι άδειο το πρώτο τη τάξει υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Εσωτερικών. Για τη θέση αυτή είναι όλα ανοικτά, ενώ ακούγεται το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη.