ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/05/2019 15:01 EEST

Το σπίτι του μέλλοντος είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε

Μία σύντομη αναδρομή σε όσα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στο σπίτι μας, με αφορμή μία σύντομη επίσκεψη στο πιο έξυπνο και λειτουργικό σπίτι που έρχεται από το μέλλον.

Οι συσκευές του σπιτιού μας, το σπίτι μας το ίδιο, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και των αναμνήσεών μας από αυτή.

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να αποχαιρετήσετε μία συσκευή. Να την αντικρύσετε όπως παίρνει το δρόμο της για την ανακύκλωση και να μείνετε να σκέφτεστε όσα περάσατε μαζί της. Τα πλυντήρια που βάζατε βραδιάτικα με τον γείτονα να διαμαρτύρεται, τα φαγητά που κάψατε στο φούρνο που τα είχε φάει τα ψωμιά του, τις φορές που μείνατε με την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή και τα νεύρα σπασμένα που δεν θυμηθήκατε το γάλα του παιδιού.

Οι συσκευές του σπιτιού μας, το σπίτι μας το ίδιο, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και των αναμνήσεών μας από αυτή. Κι όταν μας πιάνει αυτή η νοσταλγία σκεφτόμαστε συνήθως τις αστείες στιγμές, τις ευχάριστες. Κάπου εκεί σκεφτόμαστε όμως και κάτι άλλο. Πώς το σπίτι μας ενηλικιώνεται μαζί μας. Πώς αλλάζει κι εκείνο όπως κι εμείς για να προσαρμόζεται στις συνήθειές μας και τις ανάγκες μας. Γιατί κάποτε ήμασταν μόνοι μας σε αυτό το σπίτι με τα απογεύματα ελεύθερα και το μυαλό ξέγνοιαστο. Και τώρα είμαστε πολλοί σε αυτό το σπίτι, με πιτσιρίκια να κρέμονται από πάνω μας και χρόνο περιορισμένο. Όχι, δεν περιγράφουμε κάποιο μαρτύριο. Είναι απλά η καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα στην οποία ο μόνος σύμμαχος αν το καλοσκεφτείς, είναι η τεχνολογία.

Πριν λίγες ημέρες επισκεφθήκαμε το Σπίτι του Μέλλοντος. Ή τουλάχιστον κάτι που μοιάζει πολύ σε ένα μελλοντικό σπίτι, στο πρώτο Samsung Hub στην Ελλάδα που φιλοξενείται στο ανακαινισμένο κατάστημα Κωτσόβολος στο Εμπορικό Πάρκο Αεροδρομίου Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ως επισκέπτες του καταστήματος μπορέσαμε κι εμείς να ανακαλύψουμε το “smart living” και να δούμε την καθημερινότητά μας αλλιώς.

Huffpost GR

Κι αυτό γιατί κοιτώντας συσκευές και προϊόντα που έχουν έρθει με τεχνολογία ξεκάθαρα από το μέλλον, μπορέσαμε κι εμείς να φανταστούμε τι θα γινόταν αν είχαμε εμείς αυτές τις συσκευές στο δικό μας σπίτι, στη δική μας καθημερινότητα.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν μπορούσαμε να κάνουμε τις συσκευές του σπιτιού μας να λειτουργούν από το κινητό μας, όπου κι αν είμαστε εμείς; Πόσο πιο γρήγορα θα τελειώναμε τις δουλειές μας για να έχουμε χρόνο για τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας, αν βάζαμε λίγη ακόμα τεχνολογία στη ζωή μας; Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν για κάποιες δουλειές δεν χρειαζόταν να αγχωθούμε ή να τρέξουμε;

Ο κόσμος του “connectivity” είναι εδώ και σας καλεί να τον ανακαλύψετε μέσα από εκείνες τις συσκευές που θα υποστηρίξουν τη δική σας ξεχωριστή καθημερινότητα. Στο Samsung Hub στο ανακαινισμένο κατάστημα Κωτσόβολος στο Εμπορικό Πάρκο Αεροδρομίου Αθηνών, είδαμε πολλά και θαυμαστά. Πάρτε μία γεύση:

Προγραμματίσαμε το πλυντήριο και πλυντήριο-στεγνωτήριο Samsung QuickDrive™, τις συσκευές που προσφέρουν εξαιρετικά καθαριστικά αποτελέσματα στο μισό χρόνο, μέσα από το κινητό μας. Ανακαλύπτοντας ότι μπορούμε να τα βάζουμε σε λειτουργία ακόμα κι όταν δεν είμαστε σπίτι κι εκείνα να μας περιμένουν έτοιμα μόλις γυρίζουμε.

Είδαμε το εσωτερικό του ψυγείου στο κινητό μας μέσα από μία κάμερα με αποτέλεσμα να ξέρουμε άμεσα τι λείπει και να το προμηθευτούμε. Τέρμα τα post it και οι λίστες που γράφαμε όπου βρίσκαμε. Το Samsung Family Hub Ψυγείο συνδέεται στο κινητό και δείχνει τι τρόφιμα υπάρχουν μέσα σε αυτό, ενώ, μεταξύ άλλων, σας ενημερώνει για τα προϊόντα που λήγουν.

Οι συσκευές του σπιτιού μας, το σπίτι μας το ίδιο, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και των αναμνήσεών μας από αυτή.

Παρακολουθήσαμε τα ίδια αυτά ψυγεία να παίζουν την αγαπημένη μας σειρά στην οθόνη τους. Την ίδια σειρά που βλέπαμε στην τηλεόραση του σαλονιού κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε όσο μαγειρεύουμε στην κουζίνα.

Ψήσαμε δύο διαφορετικά φαγητά σε διαφορετικές θερμοκρασίες, χωρίς μυρωδιές. Ο φούρνος της Samsung με τη μοναδική Dual Cook τεχνολογία, προσφέρει τη δυνατότητα ψησίματος σε διαφορετικές θερμοκρασίες, χωρίς να αναμειγνύονται οι οσμές των διαφορετικών φαγητών που βρίσκονται στα δύο επίπεδα.

Απολαύσαμε τις νέες τηλεοράσεις Samsung QLED 8Κ που προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας τόσο στις σκοτεινές όσο και στις φωτεινές σκηνές, ενώ το εντυπωσιακό Ambient Mode μετατρέπει τη μαύρη οθόνη  της τηλεόρασης σε ένα έργο τέχνης απόλυτα ταιριαστό με το σαλόνι καθενός.

Οι συσκευές του σπιτιού μας, το σπίτι μας το ίδιο, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και των αναμνήσεών μας από αυτή.

Πειραματιστήκαμε με τη νέα σειρά smartphones Galaxy S10 που χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη υψηλού επιπέδου μαθαίνει τα μοτίβα χρήσης του χρήστη και προτείνει αυτοματοποιημένες λειτουργίες μεγιστοποιώντας την απόδοση.

Μετατρέψαμε το σπίτι μας πανεύκολα σε γραφείο, συνδέοντας το Galaxy Note9 με το Samsung Dex για εμπειρία αντίστοιχη με αυτή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ με το μοναδικό, ισχυρής τεχνολογίας, bluetooth S pen μπορέσαμε να δημιουργήσουμε, να κρατήσουμε σημειώσεις και να στείλουμε «Ζωντανά Μηνύματα» με διαισθητικό και φυσικό τρόπο.

Οι συσκευές του σπιτιού μας, το σπίτι μας το ίδιο, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και των αναμνήσεών μας από αυτή.

Για να συνειδητοποιήσουμε μετά την σύντομη βόλτα μας ότι είδαμε όλα όσα θα θέλαμε να κάνει το δικό μας σπίτι. Με όλη αυτή την τεχνολογία και την τεχνογνωσία να είναι πλέον όχι απλά προσιτή για να την δοκιμάσει ο καθένας αλλά και πανεύκολο να την κάνει δική του.

Κάντε κι εσείς μία βόλτα από το ανακαινισμένο κατάστημα Κωτσόβολος στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου Αθηνών. Εκεί όπου πέρα από το Samsung Hub, θα βρείτε την πιο προηγμένη τεχνολογία μέσα από συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την καθημερινότητα όλων μας καλύτερη. Η νέα εποχή της συνδεσιμότητας είναι δίπλα μας και δεν έχουμε παρά να απλώσουμε το χέρι να την κάνουμε δική μας.

Sponsored Post