ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/04/2018 15:12 EEST

Το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Καμμένο για τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI/

Τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ερντογάν, καθώς εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και, ουσιαστικά, ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας.

Ο πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον Πάνο Καμμένο το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας και μεταξύ άλλων φέρεται να ζήτησε να προσεχθούν οι δηλώσεις που γίνονται στα ελληνοτουρκικά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Άγκυρα για νέες προκλήσεις κατά της χώρας. Να χρησιμοποιηθούν, μάλιστα, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιά στη χώρα μας.

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί πως ο υπουργός Άμυνας δεν ανακάλεσε ή δεν ανασκεύασε τα όσα είπε, υπογραμμίζοντας απλώς πως δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις, αλλά όσα είπε τα είπε απλώς σε μια συνάντηση και άτυπη συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Το θέμα των δηλώσεων για τα ελληνοτουρκικά, άλλωστε, θα απασχολήσει και μελλοντικά την κυβέρνηση, ιδίως την περίοδο που θα αποφυλακιστούν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει μεγάλες εντάσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, παρά τις επικρίσεις που δέχεται, δεν θεωρεί λάθος του δημόσιο χαρακτηρισμό του Τ. Ερντογάν ως «σουλτάνου», καθώς εκτιμά ότι χρειαζόταν μια κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης που θα ικανοποιούσε το λαϊκό αίσθημα.

 

Πηγή: News247