ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2019 18:46 EEST | Updated 23/06/2019 18:46 EEST

To Thessaloniki Pride μέσα από φωτογραφίες

Οι δηλώσεις του Μπουτάρη.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας ένωσαν τις φωνές για το Thessaloniki Pride και τη μεγάλη γιορτή της αγάπης και της ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη. Το σύνθημα φέτος είναι «Γράφουμε Ιστορία» και αυτό ήταν το 8ο Pride της Θεσσαλονίκης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος στήριξε σθεναρά το Pride όλα τα χρόνια της θητείας του. Κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πόσο σημαντική είναι η ανάληψη του Europride 2020 από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο δήμος το κατάφερε κόντρα σε άλλους δήμους, που έχουν πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις, σημειώνοντας πως στη χώρα μας εξακολουθούμε να έχουμε προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

«Πήραμε το Europride 2020 με αντιπάλους τον δήμο του Αμβούργου, των Βρυξελλών και μιας πόλης της Σουηδίας. Αυτές οι κοινωνίες έχουν πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις από εμάς. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δεν ανεχόμαστε την διαφορετικότητα. Το βλέπουμε παντού, στις επιθέσεις, στις προσβολές που γίνονται. Το πολεμάμε. Δεν είναι όλα εύκολα. Θ αργήσει ακόμα να υπάρξει αντιμετώπιση πιο χαλαρή στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.