ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2020 11:31 EET | Updated 19/11/2020 12:04 EET

Το θλιβερό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Υόρκης μέσα στο οποίο βρέθηκε και μια μικρή κουκουβάγια

Ολοι ελπίζουν ότι θα δείξει καλύτερο όταν στολιστεί.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετημένο στην πλατεία του Κέντρου Ρόκφελερ στο Μανχάταν, της Νέας Υόρκης στις 14 Νοεμβρίου 2020.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το Κέντρο Ρόκφελερ της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Το πλούσιο κωνοφόρο, που τοποθετείται στην πλατεία του διάσημου Κέντρου, είναι επιβλητικό και πολυτελές γεμάτο κρύσταλα Swarovski βάρους 408 κιλών και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Αμερική.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Κέντρο Ρόκφελερ, έδωσε μέσω Twitter, τις πρώτες εικόνες από το έλατο Νορβηγίας ύψους 23 μέτρων, που θα ξεκίναγε το ταξίδι του από την πόλη Ονεόντα της Νέας Υόρκης. Έδειχνε υγιέστατο και καταπράσινο.

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου το έλατο έφτασε με δόξα και τιμή στην πόλη του Μεγάλου Μήλου. Και μετά ήρθε το σοκ. Χωρίς δέος. 

Καθώς ο γερανός άρχισε να το τοποθετεί στην θέση που προβλέπεται τα κλαριά άρχισαν να σκορπίζονται δεξιά και αριστερά και τεράστια κενά έκαναν την εμφάνιση τους. Ω! Τυμβωρυχία και ιεροσυλία αναφώνησε ο περιπλανώμενος Νεοϋρκέζος.

Όπως ήταν φυσικό το Twitter πήρε φωτιά, με τον κόσμο να παρομοιάζει την εμφάνιση του δέντρου ίδια με αυτή της χρονιάς που διανύει ο πλανήτης λόγω πανδημίας και των εντάσεων από τις προεδρικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας το , ως η επιτομή του 2020. Ένα θλιβερό κερασάκι σε μία άθλια τούρτα.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχισαν να το κοροϊδεύουν με αστείες εικόνες από τον γνωστό ήρωα των κινουμένων σχεδίων Σνούπι, Τσάρλι Μπράουν.

Υπήρξαν όμως και οι πιο αισιόδοξοι, που βλέπουν και ελπίζουν πως το έλατο σε βάθος χρόνου θα ανθίσει και θα σταθεί και πάλι καμαρωτό όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ μόλις στολιστεί θα αναδείξει τον πραγματικό του εαυτό. 

Ακόμα και το ίδιο το έλατο υπεραμύνθηκε την προσωπικότητα του μέσω του προσωπικού του μπλογκ, Mr.Tree, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως μόλις γίνουν οι απαραίτητοι καλοπισμοί όσοι το κακοχαρακτήρισαν θα αναγκαστούν να πάρουν τα λόγια τους πίσω.

Και μπορεί το δέντρο να μην «στέκεται στο ύψος του», υπήρξε όμως και η ευχάριστη έκπληξη της υπόθεσης. Εργαζόμενος στην εταιρεία που είχε αναλάβει την μεταφορά και τοποθέτηση του δέντρου, στην πλατεία Ρόκφελερ, συνέλαβε λαθρεπιβάτη να στέκεται σε ένα από τα κλαριά. Πρόκειται για μία συμπαθέστατη μικρή κουκουβάγια που βρήκε αφορμή να κατέβει στην πόλη προκειμένου να κάνει τα ψώνια της και δοθείσης της ευκαιρίας να φορέσει τα παγοπέδιλα της και να κάνει την κλασσική βόλτα στο παγοδρόμιο που στήνεται δίπλα στο έλατο.

Αυτό που δεν είχε προβλέψει ήταν πως έκτος από την ίδια θα μεταφερόταν και ολόκληρο το σπίτι της στο κέντρο του Μανχάταν. Τυπικό 2020 θα μπορούσε κάποιος να πει.

Η κουκουβάγια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Άγριων Ζώων Ρέιβενσμπιερντ, όπου και απολαμβάνει τις διακοπές της, αναμένοντας να βρεθεί σύντομα στο φυσικό της περιβάλλον παρέα με τους οικείους της σε αναζήτηση νέας κατοικίας.

Sponsored Post