ΔΙΕΘΝΕΣ
26/02/2018 15:46 EET | Updated 26/02/2018 16:05 EET

Ο Ερντογάν το τερμάτισε: Χαρακτήρισε 6χρονη πιθανή «μάρτυρα της χώρας»

Καρέ καρέ η άβολη συνύπαρξη του Ερντογάν με το μικρό κορίτσι στη σκηνή

Οι εικόνες της άβολης όσο και τρομακτικής ως εμπειρίας για το μικρό κορίτσι, έκαναν το γύρο του διαδικτύου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου: ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, στο συνέδριο του κόμματός του AKP κάλεσε στη σκηνή ένα εξάχρονο κορίτσι που ήταν ντυμένο με στρατιωτική περιβολή και φορούσε κόκκινο μπερέ, στο οποίο είπε ότι αν γίνει μάρτυρας θα τη σκεπάσουν με τη σημαία της Τουρκίας. 

«Τι βλέπουμε εδώ! Κορίτσι, τι κάνεις εδώ; Έχουμε τους μπορντό μπερέδες μας, αλλά οι μπορντό μπερέδες δεν κλαίνε», ήταν το σχόλιο του σουλτάνου στη μικρή που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει όσο βρισκόταν στη σκηνή και συνέχισε: «Αν γίνει μάρτυρας, θεού θέλοντος, θα τη σκεπάσουν με τη σημαία». 

«Είναι έτοιμη για όλα, έτσι δεν είναι;», ήταν η ερώτηση του Ερντογάν, για να λάβει την απάντηση «Ναι» από τρεμάμενο κορίτσι. 

Οι υποστηρικτές του φώναζαν από κάτω «Αρχηγέ! Πήγαινέ μας στο Αφρίν» όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας σε βάρος Κούρδων μαχητών. 

Οι επικριτές του Ερντογάν έκαναν λόγο στα social media μέχρι και για «παιδική κακοποίηση» και δοξασία του θανάτου. «Είναι ντροπή, είναι πολύ κακό. Είναι απλώς ένα παιδί, δεν της εύχεσαι το θάνατο και, μάλιστα, ”θεού θέλοντος”!», ήταν ένα από τα tweets σχετικά με το συμβάν. 

Αυτή δεν είναι  η πρώτη φορά που ο Ερντογάν βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικών. Συνηθίζει, εξάλλου να χρησιμοποιεί τις κηδείες Τούρκων στρατιωτών και παιδιών για τους πολιτικούς του λόγους. Παρόλο που υπάρχουν φήμες ότι οι ίδιοι του οι γιοι απέφυγαν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα. Οι οπαδοί του σουλτάνου δεν επηρεάζονται από τέτοια. 

Για την ιστορία, η ταυτότητα του κοριτσιού παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστο παραμένει και το γιατί βρισκόταν στο συνέδριο ντυμένο κατ΄αυτό τον τρόπο. 

(Με πληροφορίες από bbc.com)

Sponsored Post