ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2018 14:15 EET | Updated 04/11/2018 14:15 EET

Το βιογραφικό 15 σελίδων ενός πεντάχρονου που δεν άρεσε και τόσο πολύ στους Κινέζους

AFP

Οι γονείς ενός παιδιού, 5 ετών, από τη Σαγκάη της Κίνας, έγραψαν το βιογραφικό του, με σκοπό να γίνει δεκτό σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σχολείο της πόλης, σύμφωνα με το BBC.  Απαρτιζόταν από 15 σελίδες και περιλάμβανε όλα όσα επιτύχει, τους στόχους του και σημαντικά γνωρίσματα της προσωπικότητά τους.

Το αγοράκι, σύμφωνα με το βιογραφικό, έχει διαβάσει 10.000 βιβλία στα αγγλικά και τα κινέζικα, έχει «ανεξάρτητη προσωπικότητα, πλούσια εμπειρία και μεγάλη γκάμα από χόμπι». Επίσης, σημειώνεται ότι δεν τον καταβάλλουν οι εκάστοτε ήττες της ζωής και σε περίπτωση που κρίνουν το μέλλον του «μπορώ γρήγορα να προσαρμόσω τη διάθεσή μου και να αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις μου»! Ολα αυτά, για ένα παιδί που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

Επίσης, στο βιογραφικό επισημαίνεται ότι ο 5χρονος δεν κλαίει όταν του κάνουν εμβόλια (γενναίος), αλλά και ότι έχει ισχυρή θέληση, κάτι που κάνει από τότε που ήταν έξι μηνών. Το βιογραφικό περιλαμβάνει και χάρτη με τα μέρη που έχει ταξιδέψει, το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του με δραστηριότητες και χόμπι, αλλά και φωτογραφίες από το προσωπικό του ημερολόγιο.

Πάντως οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ενθουσιάστηκαν. Πέρα από μερικούς που ισχυρίστηκαν πως «Σε όλη μου τη ζωή δεν θα καταφέρω να πετύχω περισσότερα από αυτό το παιδί», οι περισσότεροι αμφέβαλλαν για το αν το συγκεκριμένο παιδί απολαμβάνει την παιδική του ηλικία, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέκριναν το εκπαιδευτικό σύστημα της Κίνας.

Σημειώνεται, ότι τα ιδιωτικά σχολεία στη Σαγκάη είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσπαθούν τα πάντα για να βάλουν τα παιδιά τους σε αυτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη South China Morning Post, οι αρχές της Σαγκάης απαγόρευσαν τα ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να δέχονται βιογραφικά. Αντ΄αυτού θα αξιολογείται ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά των γονιών. Λέτε οι συγκεκριμένοι γονείς να καταφέρουν να πείσουν το σχολείο;Sponsored Post