ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2018 11:25 EEST | Updated 23/06/2018 11:35 EEST

Το γράμμα της μάνας που έχασε τον 6χρονο γιο της στα σύνορα: «Αγάπη της ζωής μου, πονάει η καρδιά μου που είμαστε χώρια»

Spencer Platt via Getty Images

Της είπαν πως παίρνουν το παιδί για να το κάνουν μπάνιο και έχει πλέον δύο εβδομάδες να το δει.

Το γράμμα μίας απελπισμένης μάνας προς τον μόλις 6 ετών γιο της Σαμίρ, κοινοποιήθηκε από τον συνήγορό της, Michael Avenatti, στο Twitter.

Η απόγνωση και η απελπισία ξεχειλίζει ενώ η ίδια η μητέρα, η Levis, προσπαθεί να δώσει κουράγιο στο παιδί που είναι μόνο του, φοβισμένο ή και ενδεχομένως τρομοκρατημένο.

Γνωρίζουμε πως η μητρική αγάπη είναι άνευ όρων, είναι πάντοτε ιερή και πανίσχυρη. Το γράμμα αυτής της γυναίκας είναι συγκλονιστικό: 

 «Προς: Σαμίρ, την αγάπη της ζωής μου

Από: Τη μαμά, την αγάπη της ζωής σου

Γεια σου, αγάπη μου. Πώς είσαι; Ελπίζω να είσαι καλά. Θέλω να σου πω πως όλα είναι καλά. Θρηνώ για όσα συμβαίνουν. Η καρδιά μου πονάει όσο είμαστε χώρια, αλλά θέλω να ξέρεις πως δεν σε έχω εγκαταλείψει. Η μαμά είναι εδώ και σε σκέφτεται πολύ. Όταν ξυπνώ το πρωί το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να σκεφτώ τα μάτια σου και να αισθανθώ τις αγκαλιές που μου δίνεις τα πρωινά και τα φιλιά σου, γιε μου!! Πόσο πολύ μου λείπεις Σαμίρ, θέλω να ξέρεις πως θα είμαστε μαζί ξανά πολύ σύντομα για να μου δίνεις αγκαλιές, σ’αγαπάω!!! Θέλω να σε δω από κοντά και να σου πω κοιτώντας σε στο πρόσωπο πως είσαι το καμάρι μου, η δύναμή μου, να μην ανησυχείς γιε μου για μένα. Ξέρω πως υποφέρεις γιατί γνωρίζω πως με αγαπάς. Πολύ σύντομα, θα προσευχόμαστε στο Θεό, μαζί. 

Δεν ξέρω τι άλλες λέξεις να σου γράψω ώστε να γνωρίζεις πόσο πολύ σε αγαπώ και πώς να σε κάνω να αισθανθείς αυτό που αισθάνομαι στην καρδιά μου. Νιώθω πως έχουν ξεριζώσει ένα κομμάτι της. 

Αγάπη μου, αυτό που μας συμβαίνει είναι προσωρινό. Σύντομα θα δεις πως σύντομα θα μου δίνεις πολλά φιλιά. Λατρεύω να θυμάμαι να μου λες: ″μανούλα είσαι η αγάπη της ζωής μου″. Είμαι υπερήφανη που είσαι γιος μου. Να σε ακούω να μου λες πως είμαι μαχήτρια με γεμίζει με κουράγιο για να συνεχίζω να παλεύω κάθε ημέρα. 

Κάθε ημέρα μιλώ με τους φίλους μου για εσένα και τους λέω πόσο μοναδικός είσαι. Πως είσαι το πιο γλυκό παιδί που ξέρω. Μιλώ για τα μάτια σου και πως είσαι υπέροχος. Μίλησα με τον αδερφό σου και ρωτούσε πολλά για εσένα. Λέει πως θέλει να σε δει. Λέει: ″Μανούλα πες στον Σαμίρ πως τον αγαπώ πολύ″. Η Luzita ρωτά για εσένα και η μαμά μου επίσης. Η μαμά μου είπε ότι το σκυλάκι σου γέννησε τρία κουταβάκια. Όταν θα βγούμε από εδώ θα πάμε στον ζωολογικό κήπο όπως σου έχω υποσχεθεί. Αυτό μου ζητούσες πάντα, να δεις από κοντά τα ζώα, τα δελφίνια, τα ψάρια, τους πιγκουίνους ακόμη κι αν λες πως φοβάσαι πως θα σε φάνε. Χαχαχαχ. Α, και τα παιχνίδια με τον Spiderman που σου έχω υποσχεθεί θα είναι δικά σου πολύ σύντομα. Πολύ σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Οι προσευχές μας θα εισακουστούν. Είσαι ο πρίγκηπάς μου, ο πολεμιστής μου, η αγάπη της ζωής μου, ο λόγος για να υπάρχω. Σύντομα θα λέμε ό,τι πάντοτε λέγαμε: ″ποιος είναι η αγάπη της ζωής σου;″ και εσύ θα λες ″εσύ μαμάκα, εσύ!!″. Σ‘ΑΓΑΠΑΩ, φιλάκια, σ’αγαπάω με όλη μου την ψυχή. Φιλάκια στο μέτωπό σου, φιλάκια στα μαγουλάκια σου, φιλάκια μικρή μου αγάπη. Σύντομα γιε μου. Είσαι το φως που με οδηγεί (να και το λεωφορείο που πάντα σου ζωγραφίζω). 

Η μαμά σου, η πολεμίστριά σου»