ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2018 20:55 EEST

Το ζεύγος Μακρόν κατασκευάζει πισίνα στη θερινή προεδρική κατοικία και προκαλεί αντιδράσεις

Chris Wattie / Reuters

Το εσωτερικό του στρατιωτικού πύργου στην περιφέρεια του Βαρ της Νότιας Γαλλίας χρησιμοποιείται ως θερινή προεδρική κατοικία των γάλλων προέδρων. Σε αυτό ο πρόεδρος Μακρόν, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι του με την οικογένειά του, επιθυμεί την κατασκευή ανυψωμένης πισίνας για...την αποφυγή των αδιάκριτων βλεμμάτων.

 Νέες συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής των πρώτων πολιτών της Γαλλίας προκαλεί η απόφαση του ζεύγους Μακρόν να προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης σανίδας στη θερινή προεδρική κατοικία στο Μπρεγκανκόν. Τον περασμένο μήνα προκάλεσε αρνητικά σχόλια η κίνηση του ζεύγους να παραγγείλει 1.200 πορσελάνινα πιάτα για τα προεδρικά δείπνα, αφού τα προηγούμενα έδειχναν «φθαρμένα».

 Αν και το κόστος κατασκευής δεν έχει βγει στο φως της επικαιρότητας, σύμφωνα με τη Guardian το ποσό αυτό κυμαίνεται στα 150.000 ευρώ, ποσό το οποίο προβλέπεται κάθε χρόνο για επισκευές στη θερινή κατοικία των γάλλων προέδρων από το 1968 που το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Ντε Γκολ.

 Ο λόγος που επιλέγεται η υπερυψωμένη πισίνα είναι γιατί αφενός ο χώρος αποτελεί ιστορικό μνημείο, αφετέρου το βραχώδες έδαφος δεν επιτρέπει ανασκαφές.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν ήδη παραγγείλει τις σχετικές μελέτες με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αν δοθεί το «πράσινο φως», η πισίνα θα είναι έτοιμη όταν το προεδρικό ζευγάρι θα ξεκινήσει τις θερινές διακοπές του

 Να σημειωθεί ότι αν και η βραχονησίδα στην οποία εδρεύει η συγκεκριμένη κατοικία διαθέτει ιδιωτική παραλία, το ζεύγος Μακρόν φροντίζει για την ιδιωτικότητά τους και μειώνει τις πιθανότητες αδιάκριτων βλεμμάτων και...φλας.

 Τις προηγούμενες μέρες σχηματίστηκαν πορείες που διαμαρτύρονταν κατά της πολιτική Μακρόν που δεν μεριμνά για το κοινωνικό σύνολο, αποκαλώντας τον «πρόεδρο των πλουσίων».

 

Πηγή: Guardian 

Sponsored Post