ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2020 11:39 EEST | Updated 13/04/2020 14:37 EEST

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι με κορονοϊό στο Γηροκομείο στη Νέα Μάκρη που τέθηκε σε καραντίνα

Έχουν ληφθεί συνολικά 122 δείγματα και γίνεται λόγος για "υψηλό επιδημιολογικό φορτίο".

Eurokinissi

Τουλάχιστον δέκα ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊο στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης που έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής μετά την αναφορά για ένα κρούσμα μεταξύ μελών του προσωπικού.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, 10 φιλοξενούμενοι της Μονάδας Φροντίδας είχαν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα και φυσικά λόγω ηλικίας ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο ακόμη δεν είχε διευκρινιστεί εάν είχαν βρεθεί και θετικοί στον ιό. 

Σημειώνεται πως συνολικά έχουν ληφθεί 122 δείγματα αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργαστηριακών ελέγχων, συνεπώς ο αριθμός των ασθενών μπορεί να αυξηθεί. 

Στο μικροσκόπιο οικισμός Ρομά και στην Ξάνθη - Βρέφος 15 μηνών θετικό με κορονοϊο

Eurokinissi
Eurokinissi

Η Πολιτική Προστασία, σε σχετική ανακοίνωση της κάνει λόγο για ”υψηλό επιδημιολογικό φορτίο” που επέβαλλε και την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα η δομή. 

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους. 

Το γηροκομείο επισκέφθηκε ο καθηγητής, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ενώ ο πρόδρος του ΕΟΔΥ που τον συνόδευε είπε πως θα γίνονται έλεγχοι σε όλους τους οίκους ευγηρίας.  

Σημειώνεται πως εξαιτίας μη τήρησης των κατάλληλων πρωτοκόλλων, της μη διάθεσης επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και εποπτείας από τις αρμόδιες αρχές μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων σε γηροκομεία πολλών χωρών έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό και οι ανθρώπινες απώλειες ανακαλύφθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Χαρακτηριστικά είναι τα τραγικά παραδείγματα από ΚαναδάΠορτογαλίαΓαλλίαΙταλίαΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ισπανία.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

 

 

 

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi