ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/09/2020 10:32 EEST

Τουρίστες και τον Νοέμβριο θα φέρει η TUI στην Ελλάδα

Η χώρα μας αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμός της TUI το 2020, ενώ είναι αισιόδοξη για την τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα για το 2021.

Athanasios Gioumpasis via Getty Images

Η συμφωνία που υπέγραψε το Υπουργείο Τουρισμού με την TUI, στις 30 Ιουνίου 2020, για να φέρει στη χώρα μας 1,5 εκατ. τουρίστες εντός της χρονιάς, θα περιμένουμε να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει, καθώς η εταιρεία πριν από λίγο καιρό, σταμάτησε κάποιες πτήσεις προς ορισμένα νησιά, για λίγες ημέρες.

Πάντως, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI το 2020, ενώ το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας εντός του ομίλου αυξήθηκε σημαντικά.

Η TUI, λόγω της αυξημένης ζήτησης επεκτείνει την τουριστική περίοδο στη χώρα μας και θα προσφέρει ταξίδια διακοπών έως και τον Νοέμβριο. Αλλωστε είχε δεσμευτεί ότι θα το κάνει, έως τα μέσα, τουλάχιστον, του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο όπου ο όμιλος TUI ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας. Από την περασμένη εβδομάδα, η TUI Cruises προσφέρει κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Sebastian Ebel εξήρε την καλή συνεργασία  με το Υπουργείο Τουρισμού και εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου καθώς και τα σχέδια για τη θερινή περίοδο 2021. 

Ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις. Η επανεκκίνηση των ταξιδιών προς στην Ελλάδα τον Ιούλιο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις ελληνικές αρχές και η υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού, δημιούργησαν ένα πλαίσιο ασφάλειας που ήταν απαραίτητο για την επανέναρξη του τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε μια άριστη τουριστική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, έχοντας πλέον σημαντική εμπειρία στην επιτυχή διαχείριση των υγειονομικών προκλήσεων. Η επόμενη περίοδος θα βρει την Ελλάδα ακόμα πιο έτοιμη για να υποδεχθεί ξένους επισκέπτες απρόσκοπτα και με ασφάλεια,» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο Sebastian Ebel επισήμανε ότι «η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και εφέτος να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα. Η χώρα έχει προετοιμαστεί καλά για την επανέναρξη και λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύει πώς μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς. Είμαι αισιόδοξος για την σεζόν του 2021 στη χώρα.»