ΔΙΕΘΝΕΣ
18/02/2021 08:16 EET

Τουρκάλα φωτογράφος κερδίζει διεθνή διαγωνισμό με την δουλειά της για την πανδημία

Η Ντιλέκ Ουγιάρ κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης φωτογράφου του 2020.

.
.

Μία φωτογράφος από την Τουρκία ανακηρύχθηκε νικήτρια στην κατηγορία ”Ανακάλυψη της Χρονιάς 2020″, στην απονομή των Βραβείων Διεθνούς Φωτογραφίας με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Ντιλέκ Ουγιάρ κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης φωτογράφου του 2020, με την δουλειά της που έχει τίτλο ”Στο Επίκεντρο της COVID-19″.

 

 

Για την Τουρκάλα φωτογράφο, η πανδημία του κορονοϊού είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό παγκόσμιο γεγονός μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, που δουλεύουν νυχθημερόν.

Με την πεποίθηση ότι ναι μεν δεν μπορεί να αλλάξει την Ιστορία, αλλά μπορεί να την δείξει, η Ουγιάρ αποφάσισε να δουλέψει κι εκείνη σε νοσοκομείο, καταγράφοντας τη μάχη με τον κορονοϊό. Σύντομα, όπως είπε, έγινε ”αόρατη” για τους γύρω της, που συνήθισαν να την βλέπουν να φωτογραφίζει μέρα-νύχτα. 

Πέρασε 29 μέρες σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο, δεδομένου ότι είναι μητέρα δύο παιδιών.

″Ομως ήξερα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να συγχωρέσω τον εαυτό μου αν δεν έκανα την δουλειά μου, αν δεν φωτογράφιζα τους ανθρώπους που πάλευαν σκληρά” δήλωσε η Ουγιάρ. ”Ηθελα να δείξω τι ακριβώς συμβαίνει σε μία ΜΕΘ για κορονοϊό. Την άφιξη των ασθενών, τους γιατρούς και τους νοσοκόμους να ετοιμάζονται για να μπουν, την θεραπεία και τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες της Υγείας ξεκουράζονται και κοιμούνται.”

Η Ουγιάρ δεν περίμενε το Διεθνές Βραβείο και δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι ήταν ”η καλύτερη έκπληξη” της ζωής της.

Πηγή: hurriyetdailynews.com.