Τουρκία: Ενοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν, φώναζε «είμαι ο Μεσσίας»

Ανταλλαγή πυρών με την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου, στο νοσοκομείο ο δράστης.
.
.
Instagram/İbrahim Karakoyun

Συναγερμό στους άνδρες ασφαλείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε οπλισμένος άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι του Τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο άνδρας φώναζε «είμαι ο Μεσσίας».

Ο δράστης τράβηξε όπλο και τότε η αστυνομία τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03:10 ξημερώματα της Τετάρτης. Η κινητικότητα μπροστά από το σπίτι του Ερντογάν στο Κισίκλι ξεκίνησε όταν ένα άτομο πλησίασε το σπίτι.

Ο Ιμπραήμ Καρακογιούν, που κατονομάστηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, παρουσιάστηκε ως «Μεσσίας» και είπε ότι ήθελε να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο μπροστά από το σπίτι του.

Οταν οι αστυνομικές αρχές επιχείρησαν να ερευνήσουν τον ύποπτο, αυτός τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε ανεξέλεγκτα 3 φορές.

ΟΙ αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια τον τραυμάτισαν στο δεξί πόδι πάνω από το γόνατο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο , με τον άνδρα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να τίθεται υπό κράτηση.

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)