ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2019 07:14 EEST

Τουρκία: Ηρωας σώζει κοριτσάκι 2 ετών που πέφτει από τον 2ο όροφο

Το περιστατικό καταγράφηκε καρέ-καρέ σε βίντεο.

Ενα νεαρό αγόρι με καταγωγή από την  Αλγερία έγινε ο ήρωας της ημέρας στην Τουρκία, αφού έπιασε στον αέρα ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών που βρέθηκε στο κενό από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης - που φιλοξενεί μια σημαντική σε μέγεθος αραβική κοινότητα - όμως έρχεται τώρα στο φως χάρη στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η Daily Sabah από την στιγμή της διάσωσης.

 

Η Ντόχα Μουχάμεντ, η κόρη ενός ζευγαριού από τη Συρία -  πλησίασε το ανοιχτό παράθυρο, ενώ η μητέρα της την έψαχνε στην κουζίνα. Ο 17χρονος Φεουζί, που εργάζεται  σε ένα κατάστημα στον ίδιο δρόμο, είδε το μικρό παιδί και κατάλαβε ότι θα έπεφτε από το παράθυρο.

Επιδεικνύοντας πρωτοφανή ψυχραιμία και γρήγορα αντανακλαστικά κατόρθωσε να πιάσει το μικρό παιδί λίγο πριν πέσει στο έδαφος, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο.

Το περιστατικό καταγράφηλε από  κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος σε ένα παρακείμενο κτίριο.

Ο πατέρας του κοριτσιού, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έφτασε στο σημείο, και έδωσε στον έφηβον 200 τουρκικές λίρες, ως ανταμοιβή και ένδειξη ευγωμοσύνης για τη σωτήρια παρέμβασή του.

Πηγή: Daily Sabah