ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2019 14:34 EEST

Τουρκία: Εσωσε γατάκι δίνοντας του το φιλί της ζωής

Είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

H εκπαίδευση και τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που είχε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια o Μετίν Κεσκίν έπιασαν τόπο καθώς χάρη σ′ αυτά κατάφερε να διασώσει από πλημμυρισμένη περιοχή της Κωνσταντινούπολης ένα μικρό γατάκι, που βρήκε αναίσθητο.

Το μικρό γατάκι είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και όταν το εντόπισαν ο Μετίν και οι συνάδελφοί του, εργαζόμενοι σε έργα οδοποιίας, πίστευαν ότι οι ελπίδες για να κρατηθεί στη ζωή ήταν ελάχιστες. Ομως, η πίστη για τη ζωή επικράτησε και έτσι, ο Μετίν Κεσκίν έδωσε στο γατάκι τις πρώτες βοήθειες, επιχειρώντας κάθε δυνατή προσέγγιση, από το φιλί της ζωής μέχρι και μαλάξεις στο σώμα για να επανέλθει.

«Οταν το πήραμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ήταν ακίνητο και αναίσθητο, δεν έβγαζε κανέναν ήχο» δήλωσε ο Κεσκίν, προσθέτοντας ότι πλέον «είναι ένα υγιές γατάκι», για το οποίο αναζητούν όνομα.

«Κάναμε το καθήκον μας και είμαστε χαρούμενοι», είπε ο κ. Κεσκίν, ενώ ο κτηνίατρος Μεβλούτ Μαϊταλμάν, που το εξέτασε, ανέφερε πως πλέον το μικρό γατάκι είναι απόλυτα υγιές και μπορεί να απολαμβάνει την αγάπη του Κεσκίν και της ομάδας που το έσωσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)