Τουρκία: Ντελιβεράς αντιμέτωπος ακόμα και με 18 χρόνια φυλάκισης επειδή έφτυσε σε πίτσα

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κάμερα μιας πολυκατοικίας στην Τουρκία κατέγραψε έναν διανομέα πίτσας να φτύνει μέσα στο φαγητό ενός πεινασμένου πελάτη. Πλέον,βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μέχρι 18 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ο 18χρονος Μπουράκ Σ. που χωρίς κάποια λογική εξήγηση φαίνεται να φτύνει στην πίτσα που είναι έτοιμη να παραδοθεί. Μάλιστα, μπαίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας, βγάζει το κινητό του και τραβάει και ο ίδιος βίντεο τη στιγμή που φτύνει μέσα στο κουτί της πίτσας.

«Άνοιξα το κουτί για να ελέγξω αν η πίτσα είναι έτοιμη να παραδοθεί στον πελάτη» ισχυρίζεται ο ντελιβεράς, ενώ αναφέρει πως με το κινητό τράβηξε μια φωτογραφία για να τη στείλει σε έναν φίλο του.

Ο Μπουράκ κατηγορείται ότι «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων», η οποία φέρει ποινή φυλάκισης από δύο έως 15 έτη, ενώ αντιμετωπίζει και την κατηγορία για «παραποίηση των αγαθών», το οποίο φέρει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών έως τριών ετών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, ενώ οι ιατροδικαστές μιλούν για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης ασθένειας από την πίτσα.

Πηγή: DailyMail