ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2019 11:25 EEST | Updated 12/07/2019 15:06 EEST

Εφτασαν τα πρώτα τμήματα των S-400 στην Τουρκία

Το συμβόλαιο με τη Ρωσία υπογράφηκε στις 11 Απριλίου.

Reuters

Ξεκίνησε η παράδοση των S400 ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Παράλληλα το Russian Today μετέδωσε ότι, η πρώτη ομάδα των υλικών του πυραυλικού συστήματος έφτασε στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο με τη Ρωσία υπογράφηκε στις 11 Απριλίου.

Reuters

Πτώση καταγράφει η λίρα 

Πτώση κατά 0,6% κατέγραψε νωρίτερα η τουρκική λίρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις αφού το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Καθώς αρχίσαμε να βλέπουμε τις ειδήσεις για τους S-400 στην Τουρκία, τότε είναι που ξεκίνησε το ξεπούλημα στη λίρα», δήλωσε ο Κριστιάν Μάτζιο, επικεφαλής ανάλυσης αναδυόμενων αγορών στη TD Securities. Ο αναλυτής έκανε επίσης λόγο για πιθανές αντιξοότητες από τις κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για τις «παράνομες» εξορυκτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.

«Εάν θα αναστείλουν τη χρηματοδότηση για την Τουρκία και τα έργα της μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών, μια σειρά από κοινές πρωτοβουλίες θα μπει στον πάγο», δήλωσε ο Μάτζιο.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)