ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2020 22:51 EEST | Updated 07/04/2020 22:57 EEST

Τουρκία: Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - 4.000 νέοι ασθενείς σε μια ημέρα

Ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως.

ASSOCIATED PRESS

Την ώρα που ο Ερντογάν επιμένει να μην διατάσσει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων στην Τουρκία, προτάσσοντας την εθνική οικονομία πάνω από την υγεία των πολιτών του, η γειτονική χώρα καταγράφει τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.

Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες νέα κρούσματα (3.892) επιβεβαιώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Παράλληλα 76 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον ιό, τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 725. Το σύνολο των κρουσμάτων από τις 11 Μαρτίου που καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από τον Covid-19 στην Τουρκία, ανήλθε σε 37.109.

Ο Κοτζά επεσήμανε ότι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την αποφυγή της διασποράς του ιού, το να μένει ο κόσμος στο σπίτι.

Ο Τούρκος Υπουργός σημείωσε ότι άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων που προσφεύγουν στα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι μειώνεται ο αριθμός των ασθενών στην εντατική και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

(με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ)

Sponsored Post