ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/05/2018 11:25 EEST | Updated 01/05/2018 20:05 EEST

Τουρκική κυβερνοεπίθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Κυβερνοεπίθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερ τη Δευτέρα, με τον γενικό διευθυντή του να εκτιμά πως αυτά τα περιστατικά θα αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

«Τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές» είπε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Ψύλλος, τονίζοντας πως το μήνυμα «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» που αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του πρακτορείου διήρκεσε 4 λεπτά.

Σημειώνεται πως στην αρχική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εμφανιζόταν μήνυμα στα τούρκικα και στα αγγλικά, που αναφερόταν στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι ζητούν άσυλο και απειλούσε ευθέως την Ελλάδα ότι «όπως ρίξαμε τους προγόνους σας στη θάλασσα, θα ρίξουμε εσάς και την τρομοκρατική οργάνωση FETO (όπως χαρακτηρίζει η Τουρκία την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν), που υποστηρίζετε, στη θάλασσα». 

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, καταδίκασε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από χάκερς η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείου, το βράδυ της Δευτέρας. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας πως θα ενημερώσει, αύριο, τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα, υιοθετούσε τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη από την Ελλάδα τρομοκρατών και γκιουλενιστών.

Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο τους. Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα ενημερωθεί σχετικά η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».