ΔΙΕΘΝΕΣ
02/03/2021 08:39 EET | Updated 02/03/2021 09:10 EET

Τουρκική συμμορία έκλεβε τόνους άμμου από την παραλία της Πατάρα στην Αττάλεια

Η παραλία της Πατάρα είναι παγκοσμίως γνωστή για τα 18 χιλιόμετρα χρυσής άμμου.

Stock photo
Η παραλία Πατάρα.

Είκοσι άτομα κρατούνται από τις Τουρκικές αρχές ασφαλείας, με την κατηγορία της παράνομης πώλησης άμμου από την παγκοσμίως γνωστή παραλία της Πατάρα, στις ακτές της Αττάλειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιούλιο του 2020, η συμμορία έβγαλε από 3.000 έως και 5.000 φορτία άμμου από την παραλία, τα οποία πούλησε σε τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες. Η αξία του κάθε φορτίου κυμαίνεται από 14 έως 225 ευρώ.

Η παραλία της Πατάρα είναι παγκοσμίως γνωστή για τα 18 χιλιόμετρα χρυσής άμμου. Φιλοξενεί, επίσης, τις χελώνες Καρέτα Καρέτα, οι οποίες εμφανίζονται στην ακτή τις νύχτες για να γεννήσουν, το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της συμμορίας όταν διαπίστωσε ότι κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες πουλούσαν σπίτια με την υπόσχεση ότι είχαν χτιστεί πάνω σε άμμο της Πατάρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η διαδικασία είχε τρία στάδια: Μία ομάδα φόρτωνε την άμμο στο φορτηγό, μία δεύτερη ομάδα την ξεφόρτωνε σε αποθήκη και μία τρίτη ομάδα αναλάμβανε την πώληση.

Τα μέλη της συμμορίας αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης με τις κατηγορίες της ”λεηλασίας, εκσκαφής προστατευόμενης περιοχής και πρόκλησης ζημιάς στο περιβάλλον.”

Πηγή: hurriyetdailynews.com