Τούρκος ακαδημαϊκός: Ο Νώε και ο γιος του μιλούσαν με κινητό και η Κιβωτός ήταν πυρηνοκίνητη

Τούρκος ακαδημαϊκός: Ο Νώε και ο γιος του μιλούσαν με κινητό και η Κιβωτός ήταν πυρηνοκίνητη
Markus von Luecken via Getty Images

Τούρκος ακαδημαϊκός ισχυρίστηκε (μεταξύ άλλων) στις 6 Ιανουαρίου ότι ο Νώε (ναι, ο γνωστός, αυτός με την Κιβωτό, που εμφανίζεται τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στο Κοράνι) πήρε...τηλέφωνο τον γιο του με κινητό λίγο πριν τον Κατακλυσμό (!).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, μιλώντας στο κρατικό TRT 1, ο Γιαβούζ Ερνέκ, λέκτορας στο Τμήμα Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, είπε πως ο Νώε και ο γιος του μίλησαν με κινητά, καθώς ήταν μακριά ο ένας από τον άλλο.

«Υπήρχαν μεγάλα κύματα, 300-400 μέτρων, και ο γιος [του προφήτη Νώε] ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το Κοράνι λέει πως ο Νώε μίλησε μαζί του. Αλλά πώς μπόρεσαν να επικοινωνήσουν; Ήταν θαύμα; Ίσως. Αλλά πιστεύουμε ότι επικοινώνησε με τον γιο του μέσω κινητού» είπε ο Ερνέκ, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης πως ο Νώε έφτιαξε την Κιβωτό από πλάκες ατσαλιού και ότι ήταν πυρηνοκίνητη. «Είμαι επιστήμονας, μιλώ επιστημονικά» πρόσθεσε.

Ο Νώε εμφανίζεται στον Χριστιανισμό, στον Ιουδαϊσμό και στο Ισλάμ ως μια φιγούρα προφήτη, που έσωσε πολλά ζεύγη από τον Κατακλυσμό- για τη φύση του οποίου υπάρχουν πολλές θεωρίες, ενδείξεις και στοιχεία (ίχνη στο υπέδαφος, μύθοι και θρύλοι σε διάφορες κουλτούρες, όπως αυτός του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και της Πύρρας στην αρχαία Ελλάδα) ώστε να εκτιμάται από πολλούς πως ο βιβλικός Κατακλυσμός όντως βασίζεται σε ένα υπαρκτό, μεγάλης έκτασης φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως να οφειλόταν στο λιώσιμο μεγάλων όγκων πάγου στο πολύ μακρινό παρελθόν, με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τεραστίων διαστάσεων πλημμύρες.

Όσο για την Κιβωτό του Νώε, (που υποτίθεται πως, όταν υποχώρησαν τα νερά, προσάραξε στα όρη του Αραράτ, κοντά στα σημερινά σύνορα Τουρκίας- Αρμενίας- Ιράν) αποτελεί ένα από τα γνωστότερα αντικείμενα του μύθου και του θρύλου της παγκόσμιας ιστορίας, πλάι στην Κιβωτό της Διαθήκης, τη Λόγχη του Πεπρωμένου, το Άγιο Δισκοπότηρο, το Εξκάλιμπερ κ.α. Κατά καιρούς τα απομεινάριά της έχουν αναζητηθεί από επιστήμονες, εξερευνητές και τυχοδιώκτες, και οι αναφορές περί ανακάλυψής της συνεχίζονται και σήμερα, από «κυνηγούς» που είτε ψάχνουν στο Αραράτ, είτε μελετούν αρχαία κείμενα και άλλα στοιχεία.

Δημοφιλή