ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2021 11:49 EEST | Updated 03/08/2021 11:52 EEST

Τόκιο: Βρετανός Ολυμπιονίκης παρακολουθεί τους Αγώνες πλέκοντας

«Είμαι περήφανος, επειδή είναι ένας γκέι και είμαι επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης», είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Stephen McCarthy via Getty Images

Εχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες ο Τόμ Ντέιλι. Ο Βρετανός αθλητής στις συγχρονισμένες καταδύσεις, χρυσός Ολυμπιονίκης πλέον, εθεάθη στις κερκίδες την ώρα που διεξαγόταν ο τελικός γυναικών από τραμπολίνο 3μ να πλέκει ασταμάτητα.

Δηλώνει ότι το πλέξιμο τον βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθεια που έκανε να κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τον στόχο του τον πέτυχε απόλυτα, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση από τα δέκα μέτρα.

Xinhua News Agency via Getty Images

Οταν η κάμερα τον «έπιασε» κατά τη διάρκεια της μετάδοσης να πλέκει οι παρουσιαστές του BBC προσπάθησαν να μαντέψουν τι έπλεκε, εκείνη την ώρα ο Ντέιλι. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, αυτό που έπλεκε έμοιαζε με κάποιου είδους καπέλο, που ίσως να προορίζεται για τον γιο που έχει αποκτήσει ο 27χρονος με τον σύζυγό του, τον παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ.

Ο Τόμ Ντέιλι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την LGBT κοινότητα κατακτώντας το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Ο Βρετανός έχει αμφισβητηθεί πολύ στο παρελθόν και έχει δεχτεί bullying για τις ερωτικές προτιμήσεις του. Το χρυσό μετάλλιο, όμως, έγινε μία καλή αφορμή για να μιλήσει ανοιχτά και να υποστηρίξει τις σεξουαλικές επιλογές του.

Tom Pennington via Getty Images

«Εκανα το come out το 2013. Ημουν μικρότερος ένιωθα εντελώς μόνος και διαφορετικός. Αισθανόμουν ότι ένα κομμάτι μου δεν ήταν τόσο “σωστό” όσο η κοινωνία θα ήθελε να είναι. Ελπίζω ότι κάθε μέλος της LGBT κοινότητας να δει ότι ακόμη κι αν νιώθει τώρα μοναξιά, δεν είστε μόνοι σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε όλα. Υπάρχει μια κοινότητα εκεί έξω για να σας στηρίξει. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω περήφανος. Ότι είμαι ένας γκέι και είμαι επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οταν ήμουν νεότερος πίστευα ότι δεν θα καταφέρω τίποτα γιατί ήμουν αυτός που ήμουν», είχε πει ανάμεσα σε άλλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.