ΔΙΕΘΝΕΣ
03/09/2019 12:12 EEST | Updated 03/09/2019 12:16 EEST

Τον συνέλαβαν επειδή αγόρασε αεροπορικό εισιτήριο και συνόδευσε τη γυναίκα του στην πύλη επιβίβασης

Το ερώτημα βέβαια είναι «ποιο το αδίκημα που διέπραξε;».

bluesky85 via Getty Images

Ένας προφανώς πολύ στοργικός σύζυγός αγόρασε ένα αεροπορικό εισιτήριο προκειμένου να μπορέσει να συνοδεύσει μέχρι την πύλη του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης τη σύζυγό του η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει.

Φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει η αιτία για τη σύλληψή του από τις αρχές.

Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, η οποία συνοδευόταν και από φωτογραφία. Στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται πως ο συλληφθείς είναι ένας 27χρονος άνδρας και τονίζεται: Κατά την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε εισέλθει στην περιοχή tranzit συνοδεύοντας τη σύζυγό του. Δεν έχει καμία πρόθεση να αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη» ενώ επισημαίνεται πως δεν είχε κάνει ορθή χρήση του boarding pass.

To ερωτήματα βέβαια είναι γιατί οι πράξεις του 27χρονου οδήγησαν στη σύλληψή του.

 

Η απάντηση είναι απλή: βάσει της εθνικής νομοθεσίας η αγορά αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς την πρόθεση του αγοραστή να ταξιδέψει και με μοναδικό σκοπό να περάσει τις πύλες αναχωρήσεων, συνιστά ποινικό αδίκημα – όσο παράλογο και εάν ακούγεται.

Σε βάρος όσων αγοράζουν εισιτήρια για να μπορέσουν να εισέλθουν στους συγκεκριμένους χώρους χωρίς να έχουν πρόθεση να ταξιδέψουν μπορεί, βάσει νόμου, να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 20.000 δολάρια ή ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, ή και τα δύο. 

Μάλιστα «Από τον Ιανουάριο του 2019 οι αρχές έχουν συλλάβει 133 άτομα για μη ορθή χρήση των boarding passes» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Όπως εξηγούν οι αρχές, οι τράνζιτ χώροι του αεροδρομίου Τσάνγκι είναι χώροι αυξημένης ασφάλειας και οι ταξιδιώτες που εισέρχονται σε αυτές θα πρέπει να έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την επιβίβαση σε αεροσκάφος για την προσέγγιση του επόμενου προορισμού τους.