ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/05/2015 09:13 EEST | Updated 03/05/2015 09:27 EEST

Η απάντηση Τόσκα σε δημοσιεύματα για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

Eurokinissi

Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας σε δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας που τον θέλουν να χρησιμοποίησε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Αίγιο.

«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας! Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!» σχολιάζει ο υφυπουργός και προσθέτει: «Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση».

Όπως εξηγεί ο κ. Τόσκας πήγε στο Αίγιο «εκτάκτως και επειγόντως», μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για να συναντηθεί με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξεταστούν τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, συνεχίζει ο κ. Τόσκας, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

«Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων; Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Νίκου Τόσκα.