ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ματαιώσεις δρομολογίων του «Μουτζούρη» λόγω έλλειψης μηχανοδηγών

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και διαβεβαιώνει πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Facebook

Ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη από τους επισκέπτες του Τραίνου του Πηλίου, του θρυλικού «Μουτζούρη», για την αναστάτωση που προκλήθηκε το αμέσως προηγούμενο διάστημα με την προσωρινή παύση λειτουργίας του, εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οπως έγινε γνωστό, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου και το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, υπήρξε αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων στο Τραινάκι του Πηλίου λόγω έλλειψης μηχανοδηγών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η υποστελέχωση ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε πριν από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ γιγαντώθηκε λόγω της συνταξιοδότησης αρκετών εργαζομένων.

Η νέα διοίκηση προχώρησε το περασμένο φθινόπωρο σε 180 προσλήψεις μηχανοδηγών, οι οποίοι πρέπει πρώτα να περάσουν ένα απαραίτητο διάστημα εκπαίδευσης διάρκειας περίπου 9 μηνών, προτού αναλάβουν την εκτέλεση δρομολογίων. Η εκπαίδευσή τους, σύμφωνα με πληροφορίρες, ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου.

«Η Εταιρεία, μέχρι και την τελευταία στιγμή, επιχείρησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν» τονίζεται στην ανακοίνωση ενώ διευκρινίζεται πως «όσοι επιβάτες είχαν ήδη εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην διαδρομή αυτή αποζημιώθηκαν ή θα αποζημιωθούν από τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΣΣ Βόλου».

Τέλος διευκρινίζεται πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Ιουνίου, όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια του τραίνου του Πηλίου θα εκτελεστούν κανονικά.