ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2021 09:39 EET

Θλιβερό καλωσόρισμα: Ο Τραμπ επέστρεψε στη Ν. Υόρκη και τον υποδέχθηκε ένα άτομο

Η γενέτειρα του πρώην προέδρου δεν του έστρωσε το κόκκινο χαλί.

HuffPost GR
Η κεντρική είσοδος του Trump Tower το βράδυ της 7ης Μαρτίου.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έτυχε θερμής υποδοχής όταν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά από το τέλος της θητείας του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, μόνο ένα άτομο στεκόταν έξω από το κτίριο Trump Tower για να τον καλωσορίσει, το βράδυ της 7ης Μαρτίου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News, ο Τραμπ βρίσκεται στην γεννέτειρά του για θέμα της οικογενειακής επιχείρησης, την οποία διαχειρίζονταν οι δύο γιοί του όσο εκείνος ήταν στον Λευκό Οίκο.

Πλάνα από την άφιξή του τον δείχνουν να χαιρετά από το παράθυρο του SUV στο οποίο επέβαινε, τον μοναδικό υποστηρικτή του, εν μέσω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

 

Την επομένη μέρα, μικρή ομάδα υποστηρικτών του συγκεντρώθηκε με σημαίες και πανώ έξω από το Trump Tower, όπως και μία ομάδα αντιδιαδηλωτών, με ένα τεράστιο φουσκωτό αρουραίο ντυμένο σαν τον Τραμπ και πανώ με το σύνθημα ”Συλλάβατε τον Τραμπ” και ”Ανθρωπε της Φλόριντα πήγαινε σπίτι σου”.

Η κατάσταση στη Ν. Υόρκη ήρθε σε πλήρη αντίθεση με το τι συνέβη πρόσφατα στη Φλόριντα, όταν υποστηρικτές του Τραμπ που είχαν οργανωθεί ονλάιν, συγκεντρώθηκαν έξω από το ιδιωτικό του κλαμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, για να τον υποδεχθούν ενθουσιωδώς όταν επέστρεψε απο το γκολφ.

Ο Τραμπ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έμεινε εκεί επί χρόνια, αλλά το 2019 άλλαξε τον τόπο κατοικίας του και δήλωσε την Φλόριντα.

Δεδομένου δε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βάνς, ερευνά την περίπτωση φοροδιαφυγής και απάτης από την πλευρά του Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάθε λόγο να αποφεύγει την γεννέτειρά του όσο μπορεί.