ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2019 17:08 EET | Updated 25/11/2019 17:40 EET

Τραγωδία στο Έσεξ: Ομολόγησε την ενοχή του ο οδηγός του φορτηγού

Στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Reuters

Ένοχος για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση και για απόκτηση περιουσίας από εγκληματική δραστηριότητα δήλωσε την Δευτέρα ο Βρετανός οδηγός, που οδηγούσε το φορτηγό ψυγείο μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι στη βιομηχανική περιοχή του Γκρέις, στο Έσεξ, στις 23 Οκτωβρίου.

Ο άνδρας δέχεται κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, ο οποίος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από την Φυλακή Μπέλμαρς στην οποία κρατείται στο ανατολικό Λονδίνο, δεν κλήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος για 41 άλλες κατηγορίες, περιλαμβανομένων των 39 ανθρωποκτονιών εξ αμελείας.

Επίσης δεν ορίστηκε ημερομηνία για τη δίκη του και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο στις 13 Δεκεμβρίου

Τα θύματα, 31 άνδρες και αγόρια και 8 γυναίκες, βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο στη βιομηχανική περιοχή του Γκρέις, στο Έσεξ, στις 23 Οκτωβρίου. Το μεγαλύτερο από τα θύματα ήταν 44 ετών, ενώ τρία από αυτά ήταν ηλικίας κάτω των 18.

ASSOCIATED PRESS
Το σκίτσο του 25χρονου Ρόμπινσον από την Ελίζαμπεθ Κουκ στο δικαστήριο

Σε έναν 23χρονο από την Βόρεια Ιρλανδία απαγγέλθηκαν επίσης χθες Κυριακή κατηγορίες για συνωμοσία για τη διοργάνωση ή τη διευκόλυνση του ταξιδιού ανθρώπων με την προοπτική της εκμετάλλευσης και συνωμοσία για τη διευκόλυνση παραβίασης της μεταναστευτικής νομοθεσίας της Βρετανίας.

Αυτός αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο του Τσέλμσφορντ στην Αγγλία την Δευτέρα.

(Με πληροφορίες από Reuters)