LIFE
17/01/2017 06:31 EET | Updated 17/01/2017 07:02 EET

Τέσσερις Έλληνες στην λίστα του Forbes 30 Under 30

ETHELON

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε την λίστα με τους ανθρώπους κάτω των 30 ετών (30 Under 30) που ξεχώρισαν με την δράση, το έργο και την καριέρα τους στην Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα είναι μία λίστα με 300 νέους που ξεχώρισαν σε δέκα κατηγορίες, όπως οικονομία, τεχνολογία, ψυχαγωγία, κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Στην τελευταία κατηγορία, μάλιστα, για πρώτη φορά διακρίθηκαν και τρεις Έλληνες, ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, ο Άρης Κωνσταντινίδης και ο Χρήστος Παναγιώτου, τρεις εκ των συνιδρυτών της Ethelon, μίας πλατφόρμας η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει και να προωθήσει εθελοντικές ευκαιρίες για όλους και παράλληλα να αναπτύξει το κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, ΜΚΟ και του εταιρικού κόσμου.

«Παίρνεις μια γεύση από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διαφορετικοί άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο, εμπνέεσαι από την δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα και τον αντίκτυπο που φέρει στην κοινωνία. Μία διάκριση δεν επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία και τις προσπάθειες των ομάδων της ethelon. Πήραμε μία μικρή ηθική ικανοποίηση ως οργανισμός, με παράλληλo αίσθημα ευθύνης για να συνεχίσουμε να κάνουμε τον εθελοντισμό πιο προσιτό σε όλους στην Ελλάδα.», δήλωσαν ο Κωσταπάνος, ο Άρης και ο Χρήστος.

Στην ίδια λίστα διακρίθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ο οποίος βραβεύθηκε στην κατηγορία «Policy» για την πολυετή προσφορά του σχετικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε: «Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή. Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή».

Η τελετή ανακοίνωσης πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Άλλοι νικητές της φετινής λίστας 30 under 30 ήταν o 27χρονος ποδοσφαιριστής της Real Madrid Gareth Bale και η 20χρονη ηθοποιός Sophie Turner του Game of Thrones. Μπορεί μερικά από τα ονόματα να είναι ήδη γνωστά, ενώ άλλοι να μην βρίσκονται τόσο πολύ στο προσκήνιο, όλοι, όμως, όπως ανέφερε το Forbes, μοιράζονται το πάθος τους για καινοτομία και προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο χωρίς φόβο και για άλλους.

Sponsored Post