ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 23:22 EET | Updated 12/03/2019 23:24 EET

Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα στο βουνό Μπεν Νέβις της Σκωτίας

Oι συνθήκες στο σημείο της χιονοστιβάδας ήταν πολύ δύσκολες και απάνθρωπες.

The Telegraph

Τρείς ορειβάτες σκοτώθηκαν σήμερα από χιονοστιβάδα στο βουνό του Μπέν Νέβις, το υψηλότερο στην Μεγάλη Βρετανία, παρά τις συνεχόμενες ανακοινώσεις των αρχών για αποφυγή τέτοιων εγχειρημάτων.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό τραυματίστηκε άλλο ένα άτομο, γύρω στις 11 το πρωί, στην χαράδρα νούμερο πέντε, στην νοτιοανατολική πλευρά του βουνού.

Στις 6 το απόγευμα η Υπηρεσία Πληροφοριών Χιονοστιβάδας της Σκωτίας, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπήρχε υψηλός κίνδυνος χιονοστιβάδας στην βορειοανατολική πλευρά του Μπέν Νέβις.

Στο δελτίο γινόταν αναφορά για πολικές θερμοκρασίες, υψηλή χιονόπτωση και πολύ δυνατούς ανέμους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αστάθειας

Κατά τον αρχηγό της ομάδας διάσωσης του Λόκαμπιρ, Ντόναλντ Πάτερσον, οι τέσσερις άνθρωποι, Ελβετικής καταγωγής, χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα ύψους 500 μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του, οι συνθήκες στο σημείο της χιονοστιβάδας ήταν πολύ δύσκολες και απάνθρωπες.

Αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά περίπτωση χιονοστιβάδας που σημειώθηκε μέσα σε ένα μήνα, όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Χιονοστιβάδας της Σκωτίας. Το Σάββατο στη μία το μεσημέρι, χρειάστηκε δύο ακόμα άτομα να μεταφερθούν μακριά από το βουνό και πιο συγκεκριμένα από την ίδια χαράδρα.

Ο αριθμός των νεκρών, συνολικά έχει φτάσει τους έντεκα, αυτόν το χειμώνα στα βουνά της Σκωτίας. Οι τρεις Ελβετοί ορειβάτες είναι οι πρώτοι που χάνουν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα.

Πηγή: The Daily Telegraph