ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/05/2018 07:38 EEST | Updated 10/05/2018 11:11 EEST

Τροχαίο στον Κηφισό: Θετικός στο αλκοτέστ ο οδηγός. Τι συμβαίνει με τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος

Eurokinissi

Το πρωί της Τετάρτης στις 05:40 σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισού, όταν νταλίκα έπεσε πάνω σε δύο Ι.Χ. Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία ακόμη γυναίκα, κόρη του ενός εκλιπόντος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρότατη υπαιτιότητα του οδηγού της νταλίκας τον οποίον και υπερασπίζεται. Πρόσθεσε ότι το όχημα κινείτο με μικρή ταχύτητα, γύρω στα 60χλμ/ω ίσως και λίγο περισσότερο ενώ επιβεβαίωσε και την αναφορά της Τροχαίας ότι ο οδηγός βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ που του έγινε. 

Ωστόσο, υπεράσπιση έχει ζητήσει την εξέταση του οχήματος από πραγματογνώμονα μηχανολόγο, καθώς ο οδηγός ισχυρίζεται πως δυσκολευόταν να ελέγξει το όχημα πριν το μοιραίο. Επίσης, ο Πέτρος Μαντούβαλος εξήγησε πως τα προστατευτικά στο σημείο όπου ξέφυγε της πορείας του οχήματος δεν ήταν τα ενδεδειγμένα. «Στο σημείο εκείνο, υπήρχε αντί για μπάρες ασφαλείας, υπήρχε μια σχάρα. Αρμόδιοι του θέματος μου είπαν, πως αν υπήρχαν οι κατάλληλες μπάρες και ”άρμα” δεν θα εξετρέπετο το όχημα», σημείωσε.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλει το φορτηγό να μην ταυτίζεται με τις πινακίδες κυκλοφορίας, ο Πέτρος Μαντούβαλος υπήρξε επιφυλακτικός και τόνισε πως αυτή η είδηση ενδεχομένως να μην επαληθεύεται. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως ο πελάτης του είναι συγκλονισμένος από τον χαμό δύο ανθρώπων, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαντούβαλο έχει και ο ίδιος χάσει ένα παιδί και τον αδερφό του σε ατύχημα.

Ο οδηγός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης. 

(Με πληροφορίες από news247.gr