ΔΙΕΘΝΕΣ
04/06/2019 16:55 EEST | Updated 04/06/2019 17:44 EEST

Ο Τραμπ, η Μέι και η χειραψία που δεν έγινε

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει ήδη καταφέρει  μία σειρά από γκάφες.

Samir Hussein via Getty Images

Μία πολύ αμήχανη στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες έξω από την είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ 10, το πρωί της Τρίτης, όταν η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, υποδέχθηκε το ζεύγος Τραμπ.

Είναι η δεύτερη μέρα της τριήμερης, επίσημης επίσκεψής τους στη Βρετανία και ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει ήδη καταφέρει  μία σειρά από γκάφες: Εβρισε την  την Μέγκαν Μάρκλ και τον δήμαρχο του Λονδίνο και έσπασε το πρωτόκολλο αγγίζοντας την βασίλισσα Ελισάβετ κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου στο παλάτι του Μπάκινγχαμ το βράδυ της Δευτέρας. 

Η Τερέζα Μέι φάνηκε έτοιμη να δώσει το χέρι της στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά το δικό του χέρι παρέμεινε στην θέση του και η συγκεκριμένη χειραψία δεν έγινε. Η Μέι και ο σύζυγός της χαιρέτησαν διά χειραψίας την Μελάνια, αλλά ο Τράμπ έδωσε το χέρι του μόνο στον σύζυγο της Βρετανίδας πρωθυπουργού - και τα βρετανικά ΜΜΕ απέδωσαν την αμηχανία στην ατυχή στιγμή της Δευτέρας, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε την γροθιά αντί για το χέρι του στην βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την υποδοχή του στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

 

 

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Συντηρητικών την Παρασκευή και από την πρωθυπουργία στα μέσα Ιουλίου, μετά την επιλογή του διαδόχου της. 

 

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, στο τέλος της οποίας θα γίνουν δηλώσεις, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο κεντρικό Λονδίνο με συνθήματα εναντίον του Τραμπ και το περίφημο μπαλόνι «Baby Trump» πετάει ήδη πάνω από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Είναι το ίδιο μπαλόνι που είχε υψωθεί και κατά την περσινή, ανεπίσημη επίσκεψη του Τραμπ στο Λονδίνο, κάνοντάς τον να αισθανθεί ανεπιθύμητος. 

Sponsored Post