ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2019 15:37 EET

Τσαβούσογλου: Aναγνωρίζουμε τη «Mακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα

EFE

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού της Μακεδονίας και της Βουλής», είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του κατά την συνάντησή του με τον σκοπιανό ομόλογό του στην Άγκυρα,  σημειώνοντας ότι η Τουρκία εύχεται χωρίς άλλη καθυστέρηση να δει την ΠΓΔΜ να γίνεται το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Στον λογαριασμό του Τούρκου υπουργού άλλωστε, υπάρχει η εξής ανάρτηση: «Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας - Μακεδονίας και περιφερειακά ζητήματα με τον υπουργό Ντιμιτρόφ. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ ως τον 30ό μας σύμμαχο, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

«Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη ‘Μακεδονία‘, που χρονολογείται εδώ και πολλούς αιώνες, και έχουμε ισχυρούς δεσμούς ασχέτως των πολιτικών σχέσεων. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι πολιτικές μας σχέσεις είναι τέλειες αυτές τις ημέρες, είπε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία αναγνωρίζει την ‘Μακεδονία’ υπό το συνταγματικό της όνομα».

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ επανέλαβε την πλήρη στοίχιση των Σκοπίων με την Τουρκία «στον σημαντικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και έχουμε την βούληση στο πλαίσιο των διεθνών και νομικών υποχρεώσεών μας να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την Τουρκία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Sponsored Post