ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/07/2015 06:43 EEST | Updated 26/07/2015 07:03 EEST

Έθνος: Εκλογές για τις 8 Νοεμβρίου επιδιώκει ο Τσίπρας

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras arrives for an emergency parliament session in Athens, Wednesday, July 22, 2015. Greece's liquidity-starved banks got a new cash injection from the European Central Bank on Wednesday, hours before a key vote in parliament on further economic reforms demanded by international creditors in return for a third bailout. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Σε πρωτόγνωρο πολιτικό μαραθώνιο εντός Αυγούστου, προκειμένου να σφραγίσει η συμφωνία με τους εταίρους στις 18 του μήνα και να «κλειδώσουν» πρόωρες κάλπες για τις 8 Νοεμβρίου επιδίδεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να «κουμπώσει» τους επιμέρους στόχους με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες, με τους εταίρους να περιμένουν δείγματα γραφής για να ανοίξουν τη χρηματοδοτική κάνουλα και να πληρωθούν οι δόσεις.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει σε συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα επιδιώξει μέσω επιθετικών πρωτοβουλιών να κλείσει τον φάκελο της συμφωνίας χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα με το «Έθνος», κάποιοι έχουν εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα εκλογές μέσα στον Σεπτέμβρη, ωστόσο ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα «στον αέρα» για να εγκλωβιστεί σε εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή να αποφύγει το πολιτικό κόστος από τα φορολογικά μέτρα.