ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/10/2018 18:43 EET | Updated 28/10/2018 20:09 EET

Τσίπρας και Μητσοτάκης στην τρίτη Ευρω-αραβική Σύνοδο στο Μέγαρο Μουσικής

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου

EU-Arab World Summit

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στην Αθήνα για την «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες», στην οποία θα συμμετάσχουν Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., υπουργοί, ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα). 

Στο προσκήνιο της συνάντησης θα είναι η εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ενίσχυσης, μεταξύ άλλων, του πολιτικού διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού κόσμου. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, οι πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στη σημασία της θεμελίωσης ζωντανού και συγκροτημένου Ευρω-Αραβικού διαλόγου. 

Ως εξέλιξη των συζητήσεων που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017, η ημερήσια διάταξη της φετινής Συνόδου είναι πιο στοχευμένη με επίκαιρα θέματα. Η Πολιτική Γειτονίας Ευρώπης και Αραβικού κόσμου, το μεταναστευτικό ζήτημα, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή μετάβαση, η Οικοδόμηση Θεσμών και τα Κοινωνικά Κινήματα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα. 

Η «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες» είναι μία μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνδέει δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελιώνει τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον. 

Η «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες» διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Contractors Company (CCC). 

WORKSHOPS 

Το Workshop “Empowering Societies with Sustainable Infrastructure Digitizations” οργανώνεται από τις BIM Centers - CCC (Consolidated Contractors Company) σε συνεργασία με τη SingularLogic Group. Θα πραγματοποιηθεί στις 29-30/10/2018 (15:00-16:30) στην Αίθουσα M.C. 3.2. 

Επίσης, το Workshop “Building Bridges in Education” οργανώνεται από την CCC BIM Academy και το Δίκτυο Πανεπιστημίων IUN World. Θα πραγματοποιηθεί στις 3o/10/2018 (10:30 π.μ.) στην Αίθουσα MC3. 

Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στις 12:15 θα έχει συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κ. Karin Kneissl στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 14:30 θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Dr. Nabil Abu Rudeineh. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Nebojsa Stefanovic. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 21:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στην Ευρωαραβική Σύνοδο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

Η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 30/10.