ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/04/2019 21:41 EEST

Τσίπρας: Κανένα συγχωροχάρτι σε όσους λεηλάτησαν τη χώρα μας

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα.

Εurokinissi

Στις ευρωεκλογές θα τιμωρηθεί η αντιπολίτευση που υπονόμευσε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Πάτρα. Μιλώντας σε ένα κατάμεστο κλειστό γήπεδο ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει «ούτε συγχωροχάρτι ούτε παραγραφή» στην πολιτική και οικονομική ελίτ που ευθύνεται για την χρεοκοπία της Ελλάδας. 
«Ποτέ ξανά πίσω. Ούτε συγχωροχάρτι, ούτε παραγραφή σε όσους λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα  και το λαό μας», είπε εμφατικά μέσα σε χειροκροτήματα.

«Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές θα τιμωρηθεί η αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας ότι οι πολίτες «θα τους τιμωρήσουν: Για τις ψεύτικες προβλέψεις. Για τη διαρκή καταστροφολογία. Για την ταύτισή τους με το ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να περικοπούν οι συντάξεις. Για την ταύτισή τους με τον ανθέλληνα Βέμπερ, οπαδό του Σόιμπλε και του Grexit. Για τη καιροσκοπική και ψηφοθηρική τους στάση στο Μακεδονικό. Για την ταύτισή τους με τα πιο σκοτεινά και πιο λούμπεν συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Για την επιμονή τους να υπερασπίζονται τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων και να αρνούνται τη κάθαρση και τη δικαιοσύνη».

«Πίσω δε γυρίζουμε ποτέ ξανά»

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής. Θέλει να αλλάξει την δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών και να εφαρμόσει πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ».

Υπέρ των αρίστων της επιχειρηματικότητας, των οφσόρ και της μεγάλης φοροδιαφυγής. Υπέρ των κουμπάρων και των φίλων της οικογενείας που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα. Θέλει να αλλάξει τον προορισμό, τους παραλήπτες, την κατεύθυνση, τον κοινωνικό προσανατολισμό, τον ταξικό προσανατολισμό». «Δεν θέλει αλλαγή, θέλει πισωγύρισμα. Θέλει επιστροφή στο χθες. Θέλει να μας γυρίσει πίσω. Αλλά ας το καταλάβει καλά : Πίσω δεν γυρίζουμε. Ποτέ ξανά», πρόσθεσε εμφατικά.

Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπονόμευσε την έξοδο της Ελλάδας απ’ τα μνημόνια. «Κάποιοι μάλιστα τα υπονόμευσαν, κάποιοι πάλεψαν σκληρά για να τα εμποδίσουν. Ο Κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, που μιλά σήμερα και για αλλαγή, πάλεψε σκληρά, για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων στις 21 Αυγούστου του 2018. Πάλεψαν σκληρά για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων», τόνισε.

Γιατί ήθελαν εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές

Βλέποντας τον κόσμο και το κλίμα της συγκέντρωσης ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Από στημένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις, στημένα πρωτοσέλιδα, στημένους δήθεν Μακεδονομάχους στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν μια ειδικότητα στα στημένα. Όπως έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές». 
Μάλιστα αποκάλυψε ότι το πολιτικό σχέδιο της αντιπολίτευσης και των επιχειρηματιών που την στηρίζουν ήταν «ότι θα πάμε νωρίτερα από τις ευρωπαϊκές εκλογές, στις εθνικές κάλπες ώστε αυτές να στηθούν σε κλίμα εικονικής πραγματικότητας».

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσουν με τον Β. Μαρινάκη

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές «θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα» και «επειδή το διαισθάνονται, έβγαλαν από πίσω από τη κουρτίνα που κρυβόταν, τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους, να εξαπολύσει επίθεση λάσπης σε μένα και στην κυβέρνηση». Ο πρωθυπουργός απαξίωσε τις απειλές του εφοπλιστή Μαρινάκη: «τι μας είπε ο υπόδικος για κακουργήματα και διωκόμενος για εμπορεία ναρκωτικών; Ότι αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα μας πάει, λέει, φυλακή. Κι εγώ, μόλις τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που κρύφτηκα από το φόβο μου».

Και απάντησε ευθέως και ονομαστικά στον εφοπλιστή: «να ευχαριστήσω θερμά τον Ε. Μαρινάκη, που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι στο φως. Να τον ευχαριστήσω θερμά, που αναλαμβάνει αυτός ρόλο για λογαριασμό του κουμπάρου του, Κ. Μητσοτάκη. Να τον ευχαριστήσω θερμά, που επαναλαμβάνει τις ίδιες απειλές και τις ίδιες σχεδόν συκοφαντίες, που έχουν ήδη εξαπολύσει εναντίον μας οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Να τον ευχαριστήσω, γιατί έτσι όλα γίνονται καθαρά και ξάστερα». 

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να επιστρέψουν αυτοί στην εξουσία. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκυβερνήσουν με τον Ε. Μαρινάκη», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τον Ε. Μαρινάκη από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει ανοιχτές στη δικαιοσύνη. Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο άθλιο σκάνδαλο της Novartis. Ζητάνε την εξουσία, για να βάλουν στο αρχείο το μεγάλο πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ζητάνε την εξουσία, για να μη πληρώσουν μια, από τα δανεικά και αγύριστα θαλασσοδάνειά τους. Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους καθαρούς”.

Sponsored Post