ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/05/2019 20:58 EEST | Updated 10/05/2019 21:01 EEST

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να κυλιστεί στον βούρκο και τη λάσπη

«Δεν θέλει να συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση».

Eurokinissi

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, δεν δίστασε να κυλιστεί στο βούρκο και τη λάσπη» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην κορύφωση της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Tο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε «εκλογές-αρένα», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.

«Ό,τι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων», είπε ο κ. Τσίπρας. «Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να απαντήσουν, αλλά και που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία την πολιτική τους πορεία, την πολιτική τους περπατησιά και την κοινωνική του διαδρομή», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε ότι υπήρξε πρωθυπουργός, είχε μια δημόσια ζωή, οι πολίτες έχουν άποψη και αφού είπε ότι τον σέβεται παρατήρησε: «Εκείνη την εποχή που ήταν πρωθυπουργός η μισή Ελλάδα, σε ένα πολωμένο κλίμα, και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον αποκαλούσε ”αποστάτη”, ”εφιάλτη”. Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε αυτά. Ποτέ δεν έχω αποκαλέσει με τα λόγια αυτά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έχω την αίσθηση ότι μάλλον εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας, όχι εγώ».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η ΝΔ «κάνει προεκλογική καμπάνια υποψηφίων της ακροδεξιάς στη Λατινική Αμερική». Είναι όπως η καμπάνια του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως σε αντίθεση με αυτόν ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει επιτυχία στις εκλογές.

«Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στη κάλπη δεν αρκεί να έχεις τη πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός; Όπως τον Ιούλη του 2015 ; Που οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 15 με 20 μονάδες ; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

«Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές. Δεν κάνουμε παροχές. Και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Αλλά γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.