ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/06/2019 08:03 EEST

Τσίπρας: Όσοι ράβουν κουστούμια θα μείνουν με τον ράφτη, αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί

Δηλώσεις του πρωθυπουργού σε προεκλογική εκδήλωση στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.

Eurokinissi

«Αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, όπου της ομιλίας του προηγήθηκαν μουσικές από dj και ακολούθησε ζωντανή μουσική swing.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «όποιος νομίζει ότι η μάχη κρίθηκε κάνει τεράστιο λάθος. Όσοι ράβουν κουστούμια θα μείνουν με τον ράφτη» και πως το πρωί της 7ης Ιουλίου τις κάλπες θα τις γεμίσουν «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που διψούν για ζωή, κάθε γενιάς, κάθε κοινωνικής καταγωγής, κάθε πολιτικής διαδρομής».

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στους πολίτες το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Μπροστά όλοι μαζί», με «στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, μείωσης της φορολογίας και ακόμη μεγαλύτερης, ακόμη πιο δραστικής μείωσης της ανεργίας», καλώντας τους να δουν πίσω από το «περιτύλιγμα», όπως είπε, του προγράμματος της ΝΔ και να μην επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας στο παρελθόν, στις «πολιτικές της χρεοκοπίας».

«Καθαρίσαμε τα δικά τους σπασμένα και ξαναστήσαμε την οικονομία στα πόδια της», υποστήριξε και αφού επισήμανε ότι τώρα κάθε δύναμη μπορεί να προτείνει το δικό της σχέδιο στον λαό χωρίς να απαιτείται η έγκριση των τεχνοκρατών, έθεσε το δίλημμα της κάλπης: «στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς είναι να αποφασίσει στις 7 του Ιούλη, αν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω, αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια. Ή αν θα σκορπίσουμε πάλι».

 Ο κ. Τσίπρας προσδιόρισε την αντιπαράθεση με τη ΝΔ, με το δίπολο ασφάλεια-ανασφάλεια σε όλους τους τομείς, την καθημερινότητα, την εργασία, τα δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος μέχρι την ασφάλεια των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Απευθύνθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, «ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές», λέγοντάς τους ότι στις εθνικές εκλογές το ερώτημα δεν είναι η αποτύπωση της πρώτης προτίμησης για τους εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή, «ούτε η εύλογη επιθυμία έκφρασης της δυσαρέσκειας». «Τώρα το ερώτημα αφορά την ίδια μας τη ζωή. Τώρα η επιλογή, η απόφαση μας αφορά τη ζωή μας, το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας», είπε.

Ο κ . Τσίπρας ανέφερε ότι «κανείς δε μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε τη καταστροφική για τη χώρα και το λαό μας 5ετία από το 2010 ως το 2015 και να ξεγράψει τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα και το λαό μας στη ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια», ούτε κανείς μπορεί να παραλείψει «το σκληρό αγώνα που κάναμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, για να βγάλουμε τη χώρα σε ξέφωτο και να βγάλουμε από το λαιμό μας τη βαριά θηλιά των δανειστών». «Προειδοποίησε» ότι απέναντι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο των τεχνοκρατών, του ΔΝΤ, δεν έχει φύγει από τον ορίζοντα και πως «το σχέδιο της ΝΔ είναι πιστό αντίγραφο των προτάσεων του ΔΝΤ, την εφαρμογή των οποίων αποτρέψαμε με σκληρές μάχες κατά τις διαπραγματεύσεις των τριών δύσκολων ετών μέχρι την έξοδο απ’τα μνημόνια».

Κατόπιν αυτών τόνισε ότι «στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς είναι να αποφασίσει στις 7 του Ιούλη: Αν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)