ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2019 18:34 EEST

Τσίπρας: Τα διλήμματα των εκλογών θα συγκροτήσουν την σύγκρουση Αριστεράς και Δεξιάς

«Κινητήρια δύναμη μας οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες».

SOPA Images via Getty Images

Η μαζική προσέλευση  στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής. Μάλιστα προσδιόρισε το δίλημμα των ευρωεκλογών.

Τα διλήμματα των εκλογών του Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν

-την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη.

-το «αν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας» Μ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν.

-τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς. 

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι πάνω, σε αυτά τα θέματα θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων καθώς και στην αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών  επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι «η κινητήρια δύναμή μας είναι  οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος» και φέρεται να επισήμανε ότι το μέτωπο που συγκροτήθηκε «φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων». 

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας εστίασε στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, εκτιμώντας ότι εκεί «θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».