ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/04/2020 14:12 EEST

Τσίπρας για αστυνομική παρέμβαση κατά γιατρών - νοσηλευτών: «Χθες ήταν ήρωες, τώρα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε βίντεο με τα επεισόδια.

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την παρέμβαση της Αστυνομίας κατά των γιατρών και των νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό καυτηρίασε ο Αλέξης Τσίρπας. «Χθες ήταν ”οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες”, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε βίντεο με τα επεισόδια από την Αστυνομία. 

«Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες». Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό», υπενθύμισε και επεσήμανε: «τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ. Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης».

«Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι. Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Sponsored Post