22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
03/11/2020 12:48 EET

Twitter και Facebook υποδεικνύουν ως αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Τραμπ, εν όψει εκλογών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφερόταν εναντίον απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιστολική ψήφο στην Πενσιλβάνια.

Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx

Το Twitter και το Facebook αργά τη Δευτέρα υπέδειξαν αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπου υποστήριζε ότι μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιστολική ψήφο στην Πενσιλβάνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ανεξέλεγκτη» νοθεία και ήταν «πολύ επικίνδυνη».

Το Twitter έκρυψε το tweet του προέδρου, που είχε γίνει την ημέρα πριν τις εκλογές, πίσω από μια ένδειξη πως το περιεχόμενο ήταν «αμφιλεγόμενο» και «μπορεί να είναι παραπλανητικό».

Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοί του έχουν υποστηρίξει επανειλημμένα, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία, πως οι επιστολικές ψήφοι είναι ευάλωτες σε νοθεία, αν και ειδικοί σε θέματα εκλογών έχουν πει ότι αυτό είναι σπάνιο σε αμερικανικές εκλογές. Το tweet του Τραμπ επίσης υποστήριζε πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (υπέρ των επιστολικών ψήφων σε Πενσιλβάνια και Βόρεια Καρολίνα, πολιτείες σημαντικές για την επανεκλογή του) θα μπορούσε να «προκαλέσει βία στους δρόμους».

Το Twitter επίσης εμποδίζει τους χρήστες να κάνουν retweet ή reply στην ανάρτηση αυτή, επιτρέποντας μόνο «quote tweets».

Το Facebook επίσης πρόσθεσε ένα disclaimer στην ανάρτηση του Τραμπ, που είχε κοινοποιηθεί 4.200 φορές, σημειώνοντας πως η επιστολική ψήφος και η ψήφος με φυσική παρουσία έχουν ένα «ιστορικό αξιοπιστίας» στις ΗΠΑ, με τη νοθεία να είναι εξαιρετικά σπάνια.

Το Facebook ακόμη υπέδειξε ένα βίντεο του Fox News που αναρτήθηκε από τον Τραμπ, όπου φαινόταν να μιλάει για «κλέψιμο» στην Πενσιλβάνια με το ίδιο μήνυμα.