ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/07/2018 15:11 EEST

Τζανακόπουλος: Το πώς θα γίνει η ψήφιση θα αποφασιστεί όταν έρθει η ώρα

SOOC/FILE

Δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή για να ψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όμως το πώς θα γίνει η ψήφιση θα αποφασιστεί όταν έρθει η ώρα να κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

Συγκεκριμένα ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πρόταση του Π. Καμμένου, «όπως και κάθε πρόταση που καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος», θα συζητηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Για το ζήτημα της αυξημένης πλειοψηφίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι δεν παραχωρείται εθνική κυριαρχία σε διεθνείς οργανισμούς, επομένως δεν υπάρχει υποχρέωση για έγκριση από 180 βουλευτές. Μάλιστα εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα στηριχθεί και από άλλους βουλευτές που δεν ανήκουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η ΝΔ θέλει περικοπή συντάξεων

Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την έντονη αντιπαράθεση της ΝΔ με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι εντάσσεται στην ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. «Για τη ΝΔ  και τον Κ. Μητσοτάκη όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα, είναι ψεύτες. Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα πήρε μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους που το καθιστά πλέον βιώσιμο. Όλοι είναι ψεύτες. Η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο διεθνής τύπος, οι οικονομικοί αναλυτές», είπε και πρόσθεσε: «οι μόνοι που αποκαλύπτουν αυτή τη διεθνή συνομωσία εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ που βρίσκεται γύρω του και τον καθοδηγεί».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει «νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα καθίζηση μισθών, νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, νομιμοποίηση της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου» και ότι για να εφαρμοστεί «χρειάζεται έξωθεν εντολές για να αποκτήσει άλλοθι».

Ο μισανθρωπισμός της ακροδεξιάς

Ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι οΚ. Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση» με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Όρμπαν και τον Αυστριακό καγκελάριο Κουρτς. «Είναι γνωστό ότι ο καλύτερος φίλος του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού δαρβινισμού, είναι ο μισανθρωπισμός της ακροδεξιάς», τόνισε.

Ψέματα Κ. Μητσοτάκη για την σχέση του με τον Κ. Φρουζή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό για τη σχέση του με τον Κ. Φρουζή της Novartis. Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τον «ισχυρό άνδρα» της Novartis, όμως αποκαλύπτεται ότι αντάλλασσαν email σε φιλικό τόνο και συνέτρωγαν. Υπάρχει «ένοχη σιωπή» του αρχηγού της ΝΔ είπε ο Δ.Τζανακόπουλος και ξεκαθάρισε ότι στην αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «θα αναγκαστεί να απαντήσει».