ΔΙΕΘΝΕΣ
15/07/2018 17:33 EEST

Τζάγκουαρ δραπετεύει από ζωολογικό κήπο και σκοτώνει έξι ζώα

by Kim Schandorff via Getty Images

Κλειστός παρέμεινε χτες ο ζωολογικός κήπος της Νέας Ορλεάνης, καθώς ένα τζέγκουαρ κατάφερε να δραπετεύσει από τον περιφραγμένο χώρο του και να σκοτώσει πολλά ζώα. Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν βάναυσα τέσσερα αλπακά (καμηλιδές ζώο), δύο εμού (το μεγαλύτερο ιθαγενές πουλί της Αυστραλίας) και μια αλεπού.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου συνειδητοποίησαν χτες το πρωί την απουσία και στην συνέχεια τη διαφυγή του αιλουροειδούς και σήμαναν συναγερμό.

Παρά τους φόβους ότι το ζώο έφυγε εκτός ζωολογικού κήπου, εντοπίστηκε εντός του, ωστόσο οι απώλειες από τα δόντια του ήταμ σημαντικές.

 Κανένας άνθρωπος δεν κινδύνευσε και το άγριο ζώο αιχμαλωτίστηκε λίγες ώρες αργότερα.

 «Φροντίζουμε όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο, νοιαζόμαστε για αυτά και αποφασίσαμε για μια μέρα να μην ανοίξουμε για το κοινό, προκειμένου η ομάδα μας να πενθήσει για την απώλειά τους», είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Κάιλ Μπερκς, γεγονός που πραγματοποιήθηκε.

Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί πώς το τζάγκουαρ κατάφερε να ξεφύγει από τον περιφραγμένο χώρο του, γι΄ αυτό και οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου συνεχίζουν τις έρευνες για το περιστατικό.

 

 Πηγή: CNN

Sponsored Post