ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2020 11:04 EEST

Τζεφ Μπρίτζες: Έχω λέμφωμα, αρχίζω θεραπεία

Το μήνυμα στο twitter και η αναφορά στον ρόλο του από την εξαιρετική ταινία των αδελφών Κοέν «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι».

Mario Anzuoni / Reuters

Με έναν τρόπο που μόνο ο Τζεφ Μπρίτζες ως Dude θα μπορούσε να κάνει, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα.

«Όπως θα έλεγε ο Dude: νέα σκ**ά ήρθαν στο φως», γράφει χρησιμοποιώντας την γνωστή ατάκα από τον ρόλο του ως “Dude” στην σπουδαία ταινία των αδερφών Κοέν «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (1998).

«Διαγνώστηκα με λέμφωμα. Αν και πρόκειται για σοβαρή ασθένεια, αισθάνομαι τυχερός διότι έχω μια σημαντική ομάδα γιατρών και η πρόγνωση είναι καλή», συνεχίζει ο 70χρονος ηθοποιός. 

«Αρχίζω θεραπεία και θα σας ενημερώνω για την ανάρρωσή μου», καταλήγει ο Τζεφ Μπρίτζες, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε έναν «βομβαρδισμό» μηνυμάτων, τόσο με ατάκες από την ταινία, όσο και στήριξης από ανθρώπους οι οποίοι επίσης έδωσαν μάχη με την ασθένεια και τα κατάφεραν.

Η επί μακρόν κριτικός κινηματογράφου στους New York Times, Τζάνετ Μάσλιν έγραψε ότι ο Μπρίτζες έκανε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος: «... Σ′ ευχαριστώ επειδή είσαι αυτός ο όμορφος άνδρας που φωτίζει την κινηματογραφική οθόνη από τότε που ήσουν μωρό». 

Το λέμφωμα είναι μία αιματολογική κακοήθεια που προσβάλλει το λεμφικό σύστημα (τους λεμφαδένες). 

Ο Μπρίτζες ήταν υποψήφιος επτά φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου και κέρδισε το 2010 για τον ρόλο του στο «Crazy Heart».

Την επόμενη χρονιά ήταν ξανά υποψήφιος για την ερμηνεία του στο γουέστερν «Αληθινό Θράσος» (True Grit).

Ο Τζεφ Μπρίτζες βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε γυρίσματα για την τηλεοπτική σειράς «The Old Man» για το κανάλι FX, διασκευή ενός κατασκοπευτικού μυθιστορήματος, στο οποίο ενσαρκώνει έναν συνταξιούχο πράκτορα της CIA, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του.