ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2020 07:23 EET

Τζεν Γκέιλ: Η γυναίκα που δεν αγόρασε τίποτα καινούριο για έναν χρόνο

«Όταν ξεκινήσαμε, καταλάβαμε ότι δεν ήταν “βουνό”», είπε για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια που έκανε με τον σύζυγό της.

Instagram

Η Τζεν Γκέιλ γεννήθηκε στο Ουόρμινστερ της Αγγλίας. Το 2013, έκανε κάτι που φαίνεται ακατόρθωτο για τους περισσότερους και τώρα, επτά χρόνια μετά, βραβεύθηκε με το People Environmnt Achievement Award, βραβείο που επαινεί όσους νοιάζονται να γίνει ο πλανήτης μας πιο «πράσινος». 

Η Τζεν και ο σύζυγός της έβαλαν στοίχημα εκείνη την χρονιά να μην αγοράσουν τίποτα καθ′ όλη την διάρκεια του ημερολογιακού έτους. Σημειώνεται, ότι τα παιδιά τους ήταν τότε δύο και πέντε ετών, αλλά επιβεβαιώνουν ότι ήταν πιο εύκολο από ότι ακούγεται. 

Εκείνη και ο σύζυγός της αγόρασαν τα πάντα από δεύτερο χέρι, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών ρούχων και καλλυντικών και ανακάλυψαν ότι ακόμη και μια μικρή οικογένεια θα μπορούσε να δημιουργήσει θετική αλλαγή για έναν πιο πράσινο κόσμο

«Όταν ξεκινήσαμε, καταλάβαμε ότι δεν ήταν “βουνό”». Όταν πια συνηθίσεις, η παρόρμηση να ψωνίσεις παύει να υφίσταται και βλέπεις ότι, τελικά, δεν έχεις ανάγκη όλα όσα πίστευες», εξήγησε η Γκέιλ στους Wiltshire Times.

 

Οι κριτές επαίνεσαν την Τζεν για τον τρόπο που κατάφερε να εμπνεύσει τόσο πολλούς συμπολίτες της.

Αυτήν τη στιγμή, έχοντας δημιουργήσει το δικό της blog, μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε όλους εκείνους που σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Μόλις φέτος εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο The sustainable(ish) living guide: Everything you need to know to make small changes that make a big difference(Οδηγός βιώσιμου τρόπου ζωής: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για να κάνετε μικρές αλλαγές που έχουν μεγάλη σημασία), ενώ ήδη ετοιμάζει το επόμενο.

«Έμαθα πως στο πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης φυσικών πόρων, της γρήγορης μόδας και της φιλοσοφίας του “πετάω τα πάντα”, η δράση ενός ατόμου μετράει», γράφει στην ιστοσελίδα της. Και έχει απόλυτο δίκιο.