Τζούλια Ρόμπερτς: Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πλήρωσε το μαιευτήριο όταν γεννήθηκα

Oι γονείς της ήταν στενοί φίλοι με τον Δρ. Κινγκ και τη σύζυγό του.
Arturo Holmes via Getty Images

Σε πρόσφατη συνέντευξη στη δημοσιογράφο του CBS, Γκέιλ Κινγκ για το History Channel, η ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και η σύζυγός του, Κορέτα Σκοτ Κινγκ, που ήταν στενοί φίλοι των γονιών της, πλήρωσαν τον λογαριασμό του νοσοκομείου για τη γέννησή της, καθώς εκείνοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

«Η οικογένεια Κινγκ πλήρωσε τον λογαριασμό του νοσοκομείου μου. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η Κορέτα».

«Μια μέρα η Κορέτα τηλεφώνησε στη μητέρα μου και ρώτησε αν τα παιδιά της θα μπορούσαν να εγγραφούν στο Εργαστήριο, γιατί δυσκολεύονταν να βρουν ένα μέρος που θα δεχόταν τα παιδιά της», είπε η Τζούλια Ρόμπερτς στην Γκέιλ Κινγκ. «Η μητέρα μου της ”οπωσδήποτε”», και έτσι έγιναν όλοι φίλοι».

Όπως εξήγησε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, οι γονείς της, Γουόλτερ και Μπέτι Λου Ρόμπερτς, διηύθυναν το Εργαστήριο Ηθοποιών και Συγγραφέων στην Ατλάντα πριν γεννηθεί το 1967. Οι φυλετικοί διαχωρισμοί εμπόδισαν τις κόρες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να εγγραφούν σε σχολεία για λευκούς, ενώ και η συμμετοχή τους στο καλλιτεχνικό - θεατρικό εργαστήρι πυροδότησε βία.

Η Κου Κλουξ Κλαν ανατίναξε ένα αυτοκίνητο έξω από το εργαστήρι όταν η μεγαλύτερη κόρη του Δρ. Κινγκ, Γιολάντα, πρωταγωνίστησε σε θεατρικό έργο στο οποίο φίλησε τον Φίλιπ ΝτεΠόι, ο οποίος ήταν λευκός.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα