Βαλκάνια: Χιονοπτώσεις και κακοκαιρία προκαλούν διακοπές ρεύματος και κυκλοφορίας

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοθύελλες στα Βαλκάνια θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.
Dado Ruvic via Reuters

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοθύελλες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να μείνουν περισσότερα από 25.000 νοικοκυριά στην Σερβία χωρίς ρεύμα την Κυριακή, ενώ πεσμένα δέντρα διέκοψαν την κυκλοφορία στη γειτονική Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Στην Κροατία, κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις περιοχές κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής λόγω των βόρειων ανέμων που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 130 χλμ. την ώρα.

Οι αρχές στην παράκτια πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους αφού ο δυνατός άνεμος το Σάββατο κατέστρεψε μια στέγη σχολείου, κατέρριψε δέντρα και φανοστάτες, βύθισε ένα τουριστικό σκάφος και διέκοψε την κυκλοφορία κατά μήκος της ακτής.

Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα τοπικών δρόμων στην ορεινή νοτιοανατολική Σερβία έκλεισαν λόγω χιονοστιβάδων που έφτασαν τα δύο μέτρα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές της Βοσνίας απαγόρευσαν τη χρήση βαρέων φορτηγών σε ορεινές περιοχές λόγω χιονοστιβάδων και παγωμένων δρόμων.

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοθύελλες στα Βαλκάνια θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα