ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2020 16:11 EET

Βάρη: Τους εκτέλεσαν με 24 σφαίρες - Κρύβονταν στην Αθήνα αλλά τους βρήκε η μαφία

Οι γυναίκες τους ήρθαν για επίσκεψη με τα παιδιά τους

Την εκτίμησή τους ότι η μαφία του Μαυροβουνίου δεν θα τους εντοπίσει στην Αθήνα «πλήρωσαν» με τη ζωή τους οι δύο άντρες που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη.

Οι γυναίκες των δύο θυμάτων είχαν έρθει επίσκεψη στην Ελλάδα για να δουν τους άντρες τους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί με τα παιδιά τους στην ταβέρνα της Βάρης, όπου εισέβαλαν ένοπλοι και εκτέλεσαν δύο Μαυροβούνιους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο Μαυροβούνιοι είχαν βρει καταφύγιο στην Αθήνα, καθώς στη χώρα τους καταδιώκονταν από τις Αρχές για κακουργηματικές πράξεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άντρες που δολοφονήθηκαν στην ταβέρνα της Βάρης είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στα νότια προάστια της Αθήνας.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι τα θύματα ένιωθαν ασφάλεια στην Ελλάδα. Δεν είχαν πάνω τους όπλα για την προστασία τους, ενώ έτρωγαν χαλαροί στην ταβέρνα έχοντας δίπλα τους τα παιδιά τους, ηλικίας 7 και 10 ετών. Ο καθένας είχε από ένα παιδί. Φαίνεται ότι δεν πίστευαν ότι οι αντίπαλοί τους θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Οι γυναίκες των δύο 44χρονων Μαυροβούνιων δεν ζούσαν στην Ελλάδα αλλά στην πατρίδα τους, μαζί με τα παιδιά τους. Είχαν έρθει στην Αθήνα στις αρχές του Ιανουαρίου για να δουν τους άντρες τους. Οι Αρχές δεν αποκλείουν η μαφία που στοχοποίησε τους συζύγους τους να τις είχαν θέσει υπό παρακολούθηση από την πατρίδα τους και να κατέληξαν με τον τρόπο αυτό στην Αθήνα. Στην κατάθεση που έδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. οι δύο γυναίκες ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν που ζούσαν οι άντρες τους στα νότια προάστια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πήγαν σε ένα σπίτι αλλά δεν είναι σε θέση να υποδείξουν το που βρίσκεται αυτό, καθώς δεν γνωρίζουν –όπως είπαν- καθόλου τις περιοχές της Αττικής.

Από τους τέσσερις ενόπλους που εισέβαλαν στην ταβέρνα οι δύο πυροβόλησαν με 24 σφαίρες τα θύματα. Στο σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν συνολικά 24 κάλυκες των εννέα χιλιοστών. Δεδομένο θεωρούν οι Αρχές ότι και οι υπόλοιποι δύο δράστες είχαν όπλα απλά δεν τα χρησιμοποίησαν. Οι ένοπλοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την Αστυνομία να αναζητά οπτικό υλικό πριν από την εκτέλεση, στην προσπάθεια της να εντοπίσει τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Μαυροβούνιοι δεν πήγαν με αυτοκίνητο στην ταβέρνα αλλά με ταξί. Μαζί τους είχαν δύο παιδιά. Ο 10χρονος γιος ενός εξ αυτών είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς κατάλαβε περισσότερο σε σχέση με το μικρότερο παιδί όλα όσα έγιναν. Ο 10χρονος παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δύο Μαυροβούνιοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τώρα η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει το σπίτι ή τα σπίτια που νοίκιαζαν στα νότια προάστια.

Οι Αρχές εξετάζουν δύο ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δραστών. Το πρώτο είναι οι δράστες να ήθελα να «επιβληθούν» στη μαφία του Μαυροβουνίου και να «βγάλουν από τη μέση» την αντίπαλη ομάδα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η επίθεση να σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών που είχε απασχολήσει τις ισπανικές Αρχές, στην οποία είχαν εμπλοκή οι δύο Μαυροβούνιοι.