ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/07/2019 15:14 EEST | Updated 09/07/2019 16:28 EEST

Βαριές κουβέντες και μηνύσεις μεταξύ Βελόπουλου και υποψήφιου του για μια έδρα στη Λάρισα

«Είχε διαβεβαιώσει στο λόγο της τιμής του πως θα κρατήσει την έδρα σε μία από τις άλλες πόλεις στα ψηφοδέλτια των οποίων, επίσης, συμμετείχε»

MOTIONTEAM

Με μηνύσεις «μιλάνε» οι άλλοτε συναγωνιστές στην Ελληνική Λύση στη Λάρισα,  Κυριάκος Βελόπουλου και Θανάσης Νασίκας. 

Η απόφαση του κ. Βελόπουλου να κάνει χρήση της βουλευτικής έδρας στη Λάρισα και όχι στην Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα οδήγησε τον κ. Νασίκα πρώην Δήμαρχο Τυρνάβου και αγροτοσυνδικαλιστή να αποχωρήσει και να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης «άφιλο» και «ανέντιμο» και να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «ο κ. Βελόπουλος τον είχε διαβεβαιώσει στο λόγο της τιμής του πως θα κρατήσει την έδρα σε μία από τις άλλες πόλεις στα ψηφοδέλτια των οποίων, επίσης, συμμετείχε».

«Ξέρω τι μεσολάβησε αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω» αναφέρει ο κ. Νασίκας . «Λυπάμαι πολύ που εγώ και ολόκληρη η οικογένειά μου, τα τρία μου παιδιά, η γυναίκα μου, τα αδέλφια μου και οι φίλοι μου κάναμε όλον αυτό τον αγώνα για να έρθει η έδρα στη Λάρισα. Ο κ. Βελόπουλος αποφάσισε να στερήσει από τη Θεσσαλία έναν αγρότη βουλευτή».

Στον εισαγγελέα

Ο κ. Βελόπουλος, αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Νασίκας, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για εξίβρυση, απειλή και συκοφάντηση, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως ο κ. Νασίκας είχε προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις, μετά την επιλογή του κ. Βελόπουλου να κρατήσει την έδρα στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα υπέβαλε μήνυση και κατά γιου του κ. Νασίκα, επικαλούμενος τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος του.

Η Ελληνική Λύση έλαβε στην περιφέρεια Λάρισας 4,34% (6.786 ψήφους) και κέρδισε τη μία έδρα. Ο κ.Νασίκας είχε λάβει 1.308 ψήφους και ήταν πρώτος σε σταυρούς, με τον κ.Βελόπουλο να φέρεται να του είχε υποσχεθεί πως καίτοι είχε τεθεί ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας δε θα κρατούσε την έδρα.