ΔΙΕΘΝΕΣ
16/07/2019 15:57 EEST

Βαρκελώνη: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να περάσει μισό κιλό κοκαΐνη κρυμμένη στην περούκα του

Τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας λόγω της νευρικότητας και της περούκας του.

HO/AFP/Getty Images

Αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης συνέλαβαν έναν Κολομβιανό ο οποίος προσπάθησε να περάσει μισό κιλό κοκαΐνης κρυμμένο κάτω από την περούκα του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο επιβάτης, ο οποίος είχε καταφθάσει με πτήση από τη Μπογκοτά, φαινόταν εξαιρετικά νευρικός, ωστόσο αυτό που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών ήταν το μέγεθος και το...ύψος της περούκας του.

Όταν του ζητήθηκε να τη βγάλει, ανακάλυψαν ένα δέμα με 503 γραμμάρια κοκαΐνη κολλημένο στο κεφάλι του- οπότε ο άνδρας συνελήφθη.

Η Ισπανία είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου της ευρωπαϊκής κοκαΐνης στην Ευρώπη, και οι κατασχέσεις ναρκωτικών είναι συχνές και σε μεγάλες ποσότητες. Πέραν αυτού, επιβάτες που λειτουργούν ως «βαποράκια» συχνά συλλαμβάνονται ενώ προσπαθούν να περάσουν σχετικά μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Σε μια περίπτωση, όταν αστυνομικοί στη Βαρκελώνη ανακάλυψαν ένα δέμα με ναρκωτικά δεμένο πάνω στην κοιλιά ενός Κολομβιανού, αυτός ομολόγησε πως είχε καταπιεί και 35 προφυλακτικά γεμάτα με το ναρκωτικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν περούκες: Τέσσερα χρόνια πριν είχε συλληφθεί μια γυναίκα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης με 900 γραμμάρια κοκαΐνης ραμμένα στην περούκα της και αργότερα, στο ίδιο αεροδρόμιο, μια γυναίκα βρέθηκε με 1,7 κιλά κρυμμένα σε εμφυτεύματα στήθους.