ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/04/2020 10:49 EEST

Βαρουφάκης: Λασπολογία της κυβέρνησης- δεν αρνήθηκα τον έλεγχο

Τι είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για το περιστατικό με την επιστροφή του στην Αίγινα.

Eurokinissi
.

Σε λασπολογία που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να μη συζητηθεί η κριτική του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, απέδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τον θόρυβο που προκλήθηκε για την επιστροφή του στην Αίγινα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης, διέψευσε κατηγορηματικά πως αρνήθηκε τον έλεγχο και την διαδικασία απολύμανσης στο λιμάνι της Αίγινας, λέγοντας ότι έδειξε κανονικά την βουλευτική του ταυτότητα και πως έκατσε στην ουρά 15 λεπτά για να ψεκαστεί για απολύμανση το αυτοκίνητό του.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του δημάρχου Αίγινας πως αρνήθηκε τους ελέγχους απάντησε πως «όποιος το λέει αυτό ψεύδεται ασυστόλως»  και πρόσθεσε ότι δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση «με ανθρώπους που αυτοεξευτελίζονται». Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, η ΠΝΠ για τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν την παραμονή στην πρώτη κατοικία. «Τα περιοριστικά μέτρα με έπιασαν στην Αίγινα. Ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνει όχι εκεί που είναι το Ε1 σου. Έτσι λέει ο νόμος ξεκάθαρα. Δεν λέει να πας κάπου αλλού», ανέφερε.«Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα πλήγματος στον κοινοβουλευτισμό και στο νόμο. Ο νόμος λέει κάτι απλό: εκεί που είσαι μένεις. Εγώ είχα σκοπό να μείνω εδώ. ζητούσα συστηματικά επισταμένως και καθημερινά να τοποθετηθώ στη βουλή με τηλεδιάσκεψη» πρόσθεσε.